Az NB III Nyugati csoportjában a Pápa 2-0-ra legyőzte a Fehérvár második csapatát. A mérkőzés érdekessége, hogy Weitner Ádámot, a hazaiak vezetőedzőjét a hajrában kiállította a játékvezető, majd az MLSZ Fegyelmi Bizottsága három mérkőzéstől eltiltotta a szakembert. A tudósítások szerint egy bedobást megelőzően előbb eldobta a labdát, majd miután a játékvezető figyelmeztette, heves reklamálásba kezdett.

Honlapunk megkereste Weitnert, aki elmondta, mi történt a mérkőzés 81. percében.

– Nekünk kellett volna bedobással jönnünk, de ellentétes bírói ítélet született, én pedig a hátam mögé ejtettem a labdát, amiért sárgát kaptam. Utána indulatosan beszéltem a játékvezetővel, de nem használtam csúnya kifejezéseket, viszont így is kiállított. A játékvezetéshez kell egyfajta pedagógiai érzék, ami az NB I-ben vagy az NB II-ben megvan, itt a harmadosztályban sajnos nem mindig. Régen ilyen esetek felett szemet hunytak a bírók, most megvárják, hogy balhé legyen.

A meccs után meg akartam beszélni vele a történteket, mert mégiscsak nonszensz, hogy ő téved és engem állít ki. Nem fogadta jól a közeledésemet, szerinte támadólag léptem fel vele szemben, ezért lett végül hárommeccses az eltiltásom.

– Most már belátom, hogy butaság volt egy bedobás miatt ennyit reklamálni, de a meccs minden pillanatában ezer fokon égek. Tanultam az esetből, legközelebb valószínűleg másképp viselkedek majd – mondta a vezetőedző a csakfoci.hu-nak.

Weitner Ádám játékosként az NB I-ben is szerepelt, volt többek között az ETO, a Vasas és a Paks futballistája is. Már 35 évesen edzőnek állt, sikeres volt a Menfőcsanakkal, amely azóta kiesett a harmadosztályból, majd a Sopront kiesőhelyről felhozta az 5. pozícióba, ahogy most a Pápával is az 5. helyen áll az NB III-ban.

Edzőváltás Diósgyőrben, a riválistól érkezik az utód