A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága keddi ülésén három mérkőzésre eltiltotta Bozsik Pétert, az NB III Nyugati csoportjában szereplő Komárom vezetőedzőjét, akit múlt héten vasárnap a III. Kerületi TVE elleni bajnokin (1-2) állított ki a játékvezető. Az 59 éves, korábbi magyar válogatott szövetségi kapitány a találkozó 69. percében kapott piros lapot, miután kifogásolt egy bírói ítéletet.

A büntetés kapcsán honlapunk megkereste Bozsikot, aki a következőképpen nyilatkozott.

Ez óriási, három meccset?!

– kezdte meglepetten Bozsik Péter a csakfoci.hu-nak, majd a folytatásban felelevenítette a hétvégi kiállításának körülményeit – Semmi különös nem történt, nehezményeztem egy játékvezetői döntést, ezért kiállított a játékvezető. Ilyenkor nem túl irodalmi stílusban beszél az ember, de nem volt vészes.

Bele sem merek gondolni, ha úgy igazából elengedem magam, akkor lehet, három évet kapok.

Kíváncsi lennék arra, hogy a játékvezető, mikor vezethet legközelebb. Nem tudom, mi került be a jegyzőkönyvbe, de már nem is érdekel. Már akkor sem tartottam jogosnak kiállítást, hiszen meggyőződésem szerint rossz ítéletet hozott a játékvezető, mint ahogy több ilyen ítélete is volt a mérkőzésen. Megbántam, hogy nem mondtam még cifrábbakat. Most már mindegy, majd legközelebb, de ezt csak poénból mondtam (nevet).

Bozsik eltiltása csak a bajnoki mérkőzésekre érvényes, így már ő ülhet a kispadon a május 23-i, Puskás Akadémia II elleni meccsen, amelyet 18 órától rendeznek a Molaji Sporttelepen.

Nem lesz semmi probléma, a csapat tudja, mi a dolga. Tesszük a dolgunkat, ahogy eddig – zárta szavait a szakember.

A Komárom 33 forduló elteltével 49 pontot gyűjtött és a 9. helyen áll a tabellán.