A police.hu körözési listáján szerepel Luis Ramos, aki a Debreceni VSC-vel 2009 és 2013 között két bajnoki címet és három Magyar Kupa-győzelmet is ünnepelhetett, de Magyarországon játszott még Nyíregyházán, Kecskeméten és a DEAC-nál is, jelenleg pedig az NB III-as Füzesgyarmatot erősíti.

A police.hu-n kiadott elfogatóparancs szerint a magyar állampolgársággal is rendelkező hondurasi játékost ittas vezetés miatt körözi a Debreceni Rendőrkapitányság február 9. óta.

Körözik Luis Ramost. Fotó: police.hu

A 35 éves labdarúgó az adatbank.mlsz.hu adatai szerint a most futó idényben tizenkét találkozón lépett pályára az NB III Keleti csoportjában, valamint egy Magyar Kupa-találkozón is játszott, sőt Ramos múlt hét szombaton, a Körösladány ellen 2-1-re megnyert felkészülési találkozón is jelen volt a klubhonlap szerint.

– A játékos az üggyel kapcsolatban arról tájékoztatta a klubunkat, hogy egy 2019-es ittas vezetése során vonták be a jogosítványát, amit később visszakapott, ugyanakkor a kirótt pénzbüntetés teljes összegét nem fizette meg. Jelezte azt is, hogy a csapat csütörtöki edzésén nem tud megjelenni, mert az ügyvédeivel egyeztet. A klubnál megdöbbenve értesültünk az esetről, amelyről nem volt tudomásunk. Ahhoz, hogy bármilyen hivatalos állásfoglalást kialakíthassunk, tovább kell tájékozódnunk az üggyel kapcsolatban – nyilatkozta a Békés Megyei Sport Extrának Boros Tibor, a Füzesgyarmati SK szakosztályvezetője.

A 10 meccsre eltiltott magyar edző: “Nem vagyok rasszista!”; Ramos: “Talán nem is láttak még fekete embert” – a háttér