A Debrecen második csapatától elszenvedett 5-0-s vereséget követően kifakadt az NB III-as Sajóbábony vezetőedzője három játékosának a mérkőzésekhez való hozzáállása miatt. A klub bundagyanú miatt az MLSZ-hez fordult.

–  A vezetőséghez eljutottak olyan információk, hogy három játékosunk nem a fair play szellemének megfelelően játszik a mérkőzéseken – kezdte a csakfoci.hu-nak Vígh Ferenc, a Sajóbábony vezetőedzője. – A DVSC második csapata elleni meccsen öt gólt kaptunk és sajnos voltak olyan történések, furcsaságok, amelyek nélkül nem mehettünk el szó nélkül. Tisztában vagyunk vele, hogy mindenkinek lehet rosszabb napja, hibázhatnak, de meglátásom szerint itt többről volt szó. Természetesen megkérdeztük a három érintett játékost, de ők mindent tagadtak. Az egyikük engem is megrágalmazott, amit nem nagyon értettem és mélységesen felháborított. Nem tűröm, hogy bemocskolják a nevemet és a klubot!

Az esetet jelentettük az MLSZ-nek, és ha a szövetség vizsgálódni akar, állunk elébe, minden segítséget megadunk ahhoz, hogy kiderüljön az igazság.

A vezetőedző számára egyértelmű volt, hogy innentől kezdve nem számol a három játékosával.

– Hiába voltak alapemberek, megrendült a bizalmunk, ráadásul a keret több tagja is jelezte, hogy ezek után nem szeretnének velük egy csapatban futballozni. Felmentettük őket a munkavégzés alól és a jövőben nem számítunk rájuk.

Érdekesség, hogy miután ez kiderült, több klub is bejelentkezett értük.

– Amióta nem tagjai a csapatnak, jobb lett a hangulat az öltözőben, ráadásul a következő fordulóban 3-1-re legyőztük a jó erőkből álló Tiszaújvárost. Ugyan gyengültünk az elvesztésükkel, de odaadással, akarattal, harcossággal tudjuk pótolni őket.

A Sajóbábony rendkívül rapszodikusan szerepel az NB III Közép-csoportjában, hiszen amíg a Gyöngyöst és a Tiszaújvárost is magabiztosan legyőzte, a Jászberénytől hatot, míg a DVSC második csapatától öt gólt kapott.

Az MLSZ-től azt a tájékoztatást kaptuk, hogy megérkezett a sajóbábonyiak beadványa és a szövetség megtette a megfelelő intézkedéseket az ügyben.

Rendőrségi ügy lehet az NB III-as csapatnál: “Az én nevemet nem fogják besározni!”