Az NB II-es Kazincbarcika új vezetőedzője, Vitelki Zoltán volt a Digi Sport Reggeli Start című műsorának vendége. A szakember a nyilatkozatában arra is kitért, túltette-e már magát a debreceni időszakon, amikor is az előző idény hajrájában, 12 mérkőzést követően kellett távoznia az akkor még NB I-es DVSC-től.

– Folyamatosan a fejemben van és agyal rajta az ember, de túl kell lépnem rajta, tanulnom kell ebből és le kell vonni a konzekvenciákat a pozitívumokból és negatívumokból – kezdte Vitelki. – Folyamatosan fejlődni akaró edző vagyok, ennek rendelek alá mindent. Ez egy olyan lehetőség volt számomra, amit nem tudtam visszautasítani, sok olyan tapasztalatot szereztem, amit nekem hasznosítanom kell. Fontos, és ezt le kell szögeznem, hogy elsődlegesen mindig magamban keresem a hibát, mi az, ami nem sikerült, amiben többet lehetett volna tenni. Aki velem dolgozik, az tudja, hogy mindent a csapat érdekének rendelek alá, és próbálok minden olyan információt átadni a játékosoknak, amikből ők meríthetnek.

Az edzésmunkák elvégzésében nincs hiányérzetem, mindent meg tudtunk valósítani, de természetesen a profi futball az eredményről szól.

Olyan dolgokban, amik a csapat érdekeit szolgálják, sokkal karakánabbnak kell lennem. Gondolok itt a játékosmozgásokra, és olyan játékosok behozását az egységbe, ami a még jobb szereplést előrevetítheti. Ebben kell változtatnom, nagyon bízom benne, hogy ez a közeljövőben nem lesz így.

A 49 éves tréner hozzátette, bármelyik klubnál is dolgozott eddig, mindenhol az hangzott el, hogy nincs belekötni való a munkájába, de az első barcikai időszakában, Budafokon és Debrecenben sem működött valami.

– A munkával nem volt gond és nagyon bízom abban, hogy ez működni fog a közeljövőben is és ennek a bizalomnak a jegyét érzem most Barcikán.

A vezetőség elvárása, hogy próbáljunk minél magasabb pozícióban végezni, de lehetőleg az első tízben.

Ebben a csapatban ez benne van. Természetesen szeretnénk még erősíteni a keretet, de így is stabilak vagyunk, karakterek és jó játékosok vannak a csapatban. Nem mondom, hogy elég az idő arra, hogy az én elképzeléseimet meg tudjuk valósítani, de nem áll nagyon messze a felkészülés eddigi időszakában elvégzett munkától. Bízom a csapatban, a játékosokban és tudom azt, hogy alkalmas a keret arra, hogy sikeresek legyünk. Vannak olyan posztok, ahol szeretnénk erősíteni, a klubvezetés ennek érdekében tesz lépéseket, úgyhogy várható még változás – tette hozzá Vitelki a jövőbeli tervekről.