Munkás és sűrű héthetes felkészülésen, két edzőtáboron, tizenegy edzőmeccsen és sok edzésen van túl a Vasas. Az angyalföldiek vezetőedzője, Michael Oenning a klub honlapján értékelte az elmúlt időszakot.

Alapvetően elégedett vagyok a felkészüléssel. Mindkét területen előreléptünk, és közben visszatért az a frissesség is, ami szükséges lesz az elkövetkező mérkőzések sikeres teljesítéséhez. Az erőnlét szempontjából is fejlődtünk, illetve a robbanékonyságunk is javult. Persze kisebb ingadozások ennyi mérkőzés, és új elemek kipróbálása mellett előjöttek, de akik tudtak játszani ezeken a mérkőzéseken, azok meccsritmusba kerültek – kezdte beszámolóját Michael Oenning vezetőedző.

Az 52 éves német szakember kitért az edzőtáborokra is, különösen Telkivel volt megelégedve.

Amilyen célokat kitűztünk, azokat elértük az edzőtáborokban. Az elsőnél, Mátraházán akadtak kisebb logisztikai problémák, de a konditermet és a pályát is rendben tudtuk használni, így ott le tudtuk tenni a szükséges alapokat. Telkivel különösen elégedett voltam. Ott professzionális körülmények között tudtunk készülni, minden ott töltött percet igyekeztünk hasznosítani, akár edzésről, akár pihenésről volt szó.

A Vasas aktív volt az átigazolási időszakban, több új játékost is sikerült Angyalföldre csábítani.

Ugye Csiki Norbert a sérülése miatt nem tudott annyit a csapattal készülni, mint ahogy ő is és én is szerettem volna. A másik három új játékosunk, Barczi Dávid, Egerszegi Tamás, és Laczkó Zsolt viszont gyorsan megértette azt, hogy mit szeretnénk a pályán játszani. Mindegyiküket több poszton kipróbáltam és úgy vélem, hogy sokoldalú játékosokról van szó, így tudnak majd segíteni nekünk, akár már a Videoton ellen is – zárta szavait Michael Oenning.