Barczi Dávid az aláírást követően a vasasfc.hu-nak elmondta:

 – A Vasas és szellemisége mindig közel állt a szívemhez. Örülök, hogy a Vasas vezetése bízik bennem és számítanak rám. Remélem, hamar kilábalok abból a kisebb gödörből, amiben az elmúlt időszakban voltam, és rövid időn belül játékba lendülök. Előre tekintek és optimistán várom, hogy hasznos tagja lehessek az angyalföldi gárdának. Úgy vélem, a beilleszkedéssel nem lesz gondom, mert könnyen barátkozom és nem vagyok nehéz ember. Ebben segítségemre lesz Remili Mohamed és Vaskó Tamás, akikkel kiváló kapcsolatot ápolok és együtt játszottunk Újpesten.

Vancsa Miklós, a Vasas ügyvezető igazgatója kiemelte:

 – Örömömre szolgál, hogy Dáviddal a támadószekciónkat tudtuk erősíteni. Bízunk új játékosunkban és amit eddig láthattunk tőle szakmailag és emberileg, az mindenképpen bizakodásra ad okot. Az külön örvendetes volt számomra, hogy látszik rajta, a játékra koncentrál, és így gyorsan egymás kezébe tudtunk csapni. Természetesen nem mondtunk le arról, hogy további jó játékosokat igazoljunk, de ebben a téli átigazolási időszakban nehezebb igazolni, mint nyáron. Hiszem, hogy lesznek még új szerzeményeink januárban és februárban.

Barczi Dávid 1989. február 1-jén született Siófokon. Az Újpest utánpótlásában nevelkedett, élvonalbeli bemutatkozására a 2009/10-es szezonban került sor. Az újpesti tulajdonosváltás után a belga VV St. Truiden keretéhez is tartozott, de kölcsönben továbbra is Újpesten szerepelt. A lila-fehéreknél összesen negyvenöt alkalommal lépett pályára bajnokin. 2013-ban a Diósgyőrhöz igazolt, ahol a 2014-es kupadöntős csapat tagja volt. 2016-ban a Videoton igazolta le, innen szerződött a Vasashoz.

Barczi 128 NB I-es mérkőzésen lépett pályára eddigi pályafutása során, amelyen összesen 11 gólt szerzett, emellett 21 Magyar Kupa-mérkőzésen, illetve 9 EL-selejtező is szerepel a neve mellett.