Az NB II. 7. fordulójának nyitómérkőzésén a 10. helyen lévő Vasas a DVSC-t fogadta az Illovszky Rudolf Stadionban szombat délután.

Andó-Szabó Sándor sípszava után a 6. percig kellett várni az első helyzetre, Bódi beadása után Bárány fejesét Jova tolta szögletre. Időközben az égi áldás is megérkezett Angyalföldre, ami megnehezítette a csapatok dolgát. A 19. percben Pekár bal oldali szabadrúgása után Feczesin csúsztatott, Zöldesi a léc fölé tolta a fejest. Három perc múlva egy rendkívül szerencsés potyagóllal megszerezték a vezetést a hazaiak, miután Zöldesi olyan szerencsétlenül ért az eső miatt csúszós labdához, hogy gellert kapva a saját kapujába pattant. A gól után a debreceniek játszottak mezőnyfölényben, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg, így joggal volt elégedetlen az övéivel Kondás Elemér.

Fordulás után a 49. percben egyenlített a DVSC. Ferenczi továbbított Baráth elé, aki mellel levette a labdát, védője szorításában, éles szögből kilőtte a bal alsó sarkot. Az egyenlítés után a vendégek vérszemet kaptak, sorra dolgozták ki a helyzeteket, többször csak debreceni játékosok pontatlansága miatt nem kapott újabb gólt a Vasas. A 69. percben Ferenczi harminc méteres próbálkozását Jova tolta ki a léc alól.

A hajrához közeledve veszélyesebben futballozott a Debrecen, a három pont megszerzéséhez rohamozott. Ehhez a 84. percben közel járt, Bódi veszélyesen beívelt szögletét Litauszki fejelte ki. Az utolsó percekben még Sillye beadását a hősiesen bevetődő Poór tisztázta szögletre Feczesin elől, így a Vasas sorozatban harmadik bajnokiján maradt nyertlen.

Összefoglaló

Merkantil Bank Liga, 7. forduló

Vasas-DVSC 1-1 (Zöldesi 23. – öngól, ill. Baráth P. 49.)

Vasas: Jova – Szivacski (Kleisz 76.), Litauszki, Csató, Silye – Hidi M, Viczián – Radó (Balajti 82.), Hinora, Pekár – Feczesin

DVSC: Zöldesi – Kinyik, Szatmári Cs., Poór, Korhut – Varga J., Baráth (Bényei 80.), Bódi – Ferenczi, Szécsi (Sós 62.), Bárány (Tischler 73.)