Talabér Attila az MTK-tól kerül a Vasashoz egy évre, kölcsönben, de mivel a piros-kékeknek opciós joguk van a játékos végleges megvásárlására, így a 22 éves védő egy sikeres szezon esetén hosszútávon az angyalföldiek futballistája lehet majd.

Több lehetőségem is volt az NB II-ből, de úgy döntöttem, hogy szakmailag a Vasas a legmegfelelőbb csapat számomra. A legjobb döntést hoztam, jó közösségbe kerültem, egy remek csapatba. Az előző szezonban az MTK-val megnyertük az NB II-es bajnokságot, ez a célom a Vasassal is. Belső védőként vagyok képes a legjobb teljesítményre, de a széleken is játszottam már, Kisvárdán például szinte végig a jobb oldalon szerepeltem. Mivel erős a keret, nem lesz könnyű bekerülnöm a csapatba, de azért dolgozom, hogy ez sikerüljön – mondta a védő a vasasfc.hu-nak.

Talabér az MTK-ban kezdte pályafutását. Az elmúlt két évben az NB II élcsapatainál szerepelt, két éve a harmadik helyen végzett Kisvárda, tavaly pedig a másodosztályú bajnok MTK színeiben futballozott. Az NB II-ben eddig 43 mérkőzése van, védő létére hatszor volt eredményes. Az utánpótlás-válogatottakban 14 alkalommal lépett pályára, szerepelt az U20-as világbajnokságon is.