– A korábbi edzőnk, Szanyó Károly tevékenységét nyomon tudtam követni, hiszen az akadémiát lassan két éve vezetem. Az akadémia kapcsán az együttműködés már elkezdődött. Ez egy elég pozitív együttműködés volt, ő is támaszkodott a fiatalokra – mondta Nagy Miklós a Reggeli Startban, aki a tulajdonosváltás után lett az NB II-ben szereplő Vasas új ügyvezető igazgatója és egyben klubigazgatója is, ezzel egyesítve a felnőtt csapat és az akadémia vezetését.

A piros-kékek új vezetősége az előző év végén döntött úgy, hogy szerződést bont Szanyó Károly vezetőedzővel, Ferenczi István pályaedzővel és Szűcs Lajos kapusedzővel.

– A Vasast az NB II nyolcadik helyén vettük át, frissíteni kellett, és ha frissítünk, akkor célszerűnek tűnt a teljes szakmai stábot lecserélni, mert ha valaki lojális a régi szakmai stábhoz, nem feltétlen tud azonnal lojális lenni az újhoz – fejtette ki döntését Nagy Miklós, majd hozzátette: az öltöző világa egy nagyon érzékeny közeg.

Szanyó Károlyt ifj. Bene Ferenc váltotta a csapatnál, akitől azt várják, hogy a vezetőséggel együtt egy egészséges arányérzékkel felépített keretet alakítson ki.

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg: