Mint arról csütörtökön beszámoltunk, Domonyai László lett a Vasas FC klubigazgatója. A szakember érkezéséről, a klub jövőképéről, és az angyalföldiek előtt álló NB II-es idény kihívásairól is beszélt a klubhonlapnak.

Jámbor János felkérésére érkeztem a Vasashoz, mint klubigazgató. A tulajdonos úr egy nagyon átgondolt, ésszerű és reális jövőképet vázolt fel a labdarúgó klubra vonatkozólag. Ez számomra nagyon szimpatikus volt, mert éreztem rajta a céltudatosságot és a klubja iránti maximális elkötelezettséget. 1992 óta dolgozom a magyar labdarúgásban, az első évtizedben utánpótlásedzőként, utánpótlásvezetőként tevékenykedtem, ideértve a Vasas csapatával 2001-ben megszerzett NB I-es ifi bajnoki címet is. Az elmúlt 15 évben az MTK klubigazgatójaként dolgoztam – tekintett vissza Domonyai a vasasfc.hu-nak.

A klubigazgató elmondta, több szempontból is különleges idény vár a piros-kékekre. Emiatt magától és kollégáitól is sokat vár az új vezető.

Úgy vélem, hogy az előttünk álló bajnoki év több szempontból rendhagyó lesz a Vasas labdarúgásának történelmében, hiszen az elmúlt évi bajnokság bronzérme és kupadöntője utána a csapat kiesett az NB I-ből és a másodosztályban kezdi a szezont.

Emellett megújul a klubvezetés, és új vezetőedzőt nevezünk ki az előttünk álló napokban.

De mindezek szinte eltörpülnek amellett a történelmi pillanat mellett, hogy csaknem hat évtizeddel a régi stadion megépítése után, 2019 tavaszán a Vasas egy új labdarúgó stadiont kap, amely reményem szerint hosszú évtizedekig egy nagyon sikeres futballklub otthona lesz.

Ez a történelmi tény, valamint a Vasas hagyományai komoly elvárásokat támasztanak velünk szemben, ezért klubigazgatóként azt tudom mondani, hogy magamtól, kollégáimtól, a játékosoktól, minden Vasas-alkalmazottól rendet és fegyelmet várok, és azt, hogy a tudásunk legjavát nyújtsuk minden pillanatban.

A Vasas megkezdte a felkészülést – vannak új arcok és nagy távozók is