Mint ismeretes, a Vasas újabb győzelmet aratott a Merkantil Bank Liga szombati meccsén, hiszen a Szanyó Károly vezette angyalföldiek ezúttal a ZTE-t verték idegenben 3-2-re. A találkozó után a Vasas 29 éves játékosa, Birtalan Botond nyilatkozott a klubhonlapnak, aki győztes góllal és kiharcolt tizenegyessel járult hozzá csapata sikeréhez.

Az NB II-es szintet időnként túlszárnyaló találkozót játszottunk. Hullámzó volt a mérkőzés, mindkét csapatnak megvoltak az erős időszakai.

Nagy öröm számunkra, hogy ebből a gólváltásból mi jöttünk ki jobban. Ez mentálisan nagyon jót tett nekünk, főleg azért, mert szeretnénk ledolgozni a hátrányunkat, hogy a tavaszt jobb rajtpozícióból kezdhessük meg. Ezzel a győzelemmel egy újabb lépést tettünk efelé.

Két meccs, két győzelem, akár folytatódhat is győzelmi sorozat az utolsó két bajnokin. Most minden pozitív, de kedden már jön a következő kihívás – kezdte Birtalan Botond a vasasfc.hu-nak, majd elárulta, mennyire volt nehéz játszani a hidegben.

Kétségtelenül volt szerepe, még ha pályán belül ezt igyekeztük is kizárni. A mérkőzés eleje picit döcögősebb volt, de amint hozzászoktak ehhez a játékosok, már hajtósabbá vált a meccs. Az első gól után a ZTE-nek mennie kellett az eredmény után, voltak helyzetei, aztán felívelgetésekkel próbálkoztak, főleg miután becserélték Novák Csanádot. Az is mutatja a meccsnek az iramát, hogy hét perc alatt született négy gól.

Birtalan végül kitért a Szanyó Károly vezetőedzőnél betöltött új szerepkörére is.

Valóban, kicsit más szerepkörben futballozom, mint előtte, elsősorban a bal szélen számít rám a mester. Szerencsére itt is sikerült gólt szereznem, illetve az előző mérkőzéshez hasonlóan tizenegyest kiharcolnom, amit Balajti Ádám belőtt. Ez a forgatókönyv is remek eddig, sőt, visszaadta a gólpasszt, hiszen ő varázsolta a fejemre a labdát.

Vasas-feltámadás: az angyalföldiek a ZTE-t is legyőzték