Mint ismert, az NB II-ben két fiatal játékost kötelezően játszatniuk kell a csapatoknak. A legtöbb klubnál ez gondot jelent, a Vasasnál azonban rendszeresen legalább négy 1998 január 1-je után született labdarúgó szerepel a bajnoki találkozókon, de volt olyan meccs, amikor öt fiatal is tagja volt a kezdőnek.

A vasárnapi, Cegléd ellen 5-1-re megnyert mérkőzésen csúcsot döntött a Vasas, hiszen hat fiatal játékosnak is bizalmat szavazott Szanyó Károly – négyen kezdők voltak, ketten pedig csereként léptek pályára – ráadásul a 2001-es születési Rétyi Róbert gólt is szerzett.

Az NB I-es klubok közül a Diósgyőr a csúcstartó 1602 fiatal játékperccel. Érdekesség, hogy az élvonal négy leginkább fiatalbarát csapata összesen nem szerepeltetett annyi fiatalt, mint a Vasas. A különbség még akkor is számottevő, ha az NB I-ben hárommal kevesebb fordulót játszottak eddig és az élvonalban nem kell kötelezően fiatalt szerepeltetniük a csapatoknak.

A Vasas legtöbbet szerepelt fiataljai az idei szezonban:

Bese Balázs (1999): 1620 perc
Hinora Kristóf (1998): 1477
Szilágyi Zoltán (1998): 1055
Bévárdi Zsombor (1999): 611
Kovács Milán (1999): 270
Tóth Keve (1999): 32
Rétyi Róbert (2001): 16

Összesen: 5081 perc

– Aki ismer, tudja, hogy abszolút fiatalpárti vagyok – kezdte Szanyó Károly, a Vasas vezetőedzője. – Itt a Vasasban sok tehetséges fiatal játékos van, akik az edzésmunkájukkal kivívták, hogy bajnoki mérkőzésen is lehetőséget kapjanak. A Cegléd ellen bebizonyították, hogy lehet rájuk számítani. Külön kiemelném a még csak 17 éves Rétyi Robit, aki bátran, nagy önbizalommal futballozik és most már tétmeccsen is betalált. A társai folyamatosan segítik, ami jó hatással van rá. A folytatásban is sok szerepet kapnak majd tőlem a fiatalok, de nem szabad megfeledkeznünk a rutinos játékosainkról sem, akikre szintén nagy szükség van ahhoz, hogy eredményesek legyünk.