A mérkőzés előtt a Dunaszerdahelyen megszokottaknak megfelelően az Ismerős Arcok – Nélküled című dalának közös eléneklése szolgált felvezetésül.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Így szólt a Nélküled a stadionavatón ❤💙 #hajravasas #vasasfc

Vasas FC Official (@vasasfc) által megosztott bejegyzés,


A DAC kezdett jobban, Vida Kristopher 20 méterről a felső lécet találta el, majd nem sokkal később 16-ról alig lőtt mellé – áll a vasasfc.hu összefoglalójában. Bő negyedóra után Connor löketét ütötte ki Rados. A 25. percben mi is veszélyeztettünk, Király éles szögből lőtt, Jedlicka védett. A 34. percben Kostrna került nagy helyzetbe, de Rados újra bravúrral védett. Közvetlenül a szünet előtt Balajti próbálkozása ment kicsivel mellé.

A második félidő elején többet kezdeményeztek a hazaiak, de a kapuk nem forogtak veszélyben. A 60. percben Kalmár tekert fölé egy 23 méteres szabadrúgást, két perccel később pedig Divkovic lőtt a kapu fölé közelről.

A 73. percben Kun 7 méterről leadott lövését Viczián a gólvonalról vágta ki. A 78. percben Nagy Zoárdot lökték fel a 16-oson belül, amiért Solymosi játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt Birtalan magabiztosan értékesítette (1-0), majd a 88. percben 22 méterről gyönyörűen csavart a bal sarokba (2-0), így magabiztos győzelemmel avatta fel az új Illovszky Rudolf Stadiont.

Vasas – DAC 2-0 (Birtalan 78. – 11-ből, 88.)

Vasas, 1. félidő: Rados – Terbe, Szilágyi, Tóth B., Lakatos – Hinora, Kovács M., Daróczi – Rétyi, Balajti, Király

Vasas, 2. félidő: Szmola (Bősz) – Hinora, Viczián, Tóth D., Hajdú – Kovács M., Gál, Szatmári – Tóth L, Nagy Z., Birtalan

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Így köszönték meg a szurkolók a csapatnak a győzelmet ❤💙 #hajravasas #vasasfc

Vasas FC Official (@vasasfc) által megosztott bejegyzés,