– Nagyon ritkán fordul elő ilyen szituáció egy csapat történetében is, hát még egy játékoséban. Én még nem éltem át ilyet. Olyanra emlékszem, hogy néhány játékosunk a meccs előtti este elkapott valamilyen vírusos fertőzést, de nekünk most ezt az adott helyzetet kell megoldanunk – mondta Remili Mohamed a vasasfc.hu-nak.

Az angyalföldiek csapatkapitánya Pakson új poszton debütált.

– Még sosem volt alkalmam szélső hátvédet játszani, így érthető, ha kissé idegenül mozogtam. Természetesen, ha nyerünk, kevésbé lettem volna elégedetlen, mert azt lehetett volna mondani, hogy valahogy azért csak-csak megoldottam a rám bízott védekező feladatot. Szeretek játszani, az adott helyzetben ott volt rám szükség, bár elismerem, hogy kevesebb sikerélményem volt, mintha a megszokott posztomon, támadóként léptem volna pályára.

Remili beszélt a nehéz szezonról is.

 – Bevallom, nem vagyunk könnyű helyzetben. Két évvel ezelőtt ősszel már voltunk hasonló szituációban, amikor általában a játékunkkal nem volt baj, de a helyzetkihasználásban nem jeleskedtünk, és sorra szenvedtük el az 1-0-s vereségeket. Akkor az is nehezítette a helyzetünket, hogy szinte a bajnokság kezdetétől alulról figyeltük a mezőnyt. Most annyiban más, hogy egy dobogó közeli kezdés után csúsztunk a mostani pozíciónkba. Az egy évvel ezelőtti helyzetünk merőben különbözött a mostanitól, mivel akkor egy villámrajt után, önbizalommal felvértezve, szinte önkívületi állapotban játszottuk végig az őszi meccseinket. Ezzel együtt járt, hogy mentálisan is topon voltunk, ami jelenleg nem mondható el rólunk. Itt a lehetőség, hogy az év utolsó bajnoki meccsén, megmutassuk – így 12 mezőnyjátékossal is -, hogy minden játékosunkban van tartás, és előhívjuk a lelkünk mélyéről az önbecsülésünket: annak ellenére, hogy leírtak minket, mégis tudunk küzdeni, és erőtartalékainkat felszínre tudjuk hozni szombaton este az FTC ellen. Úgy vélem, hogy ezt a félszezont a tanulságok levonása után jobb lesz elfelejteni. Mindenkiért, a szurkolókért, a társakért, a szakmai vezetésért, a tulajdonosért és önmagunkért is mindnyájunknak megalkuvás nélkül hajtanunk kell a Ferencváros ellen.