Mint ismert, múlt hét szombaton a másodosztályban bőven az elvárások alatt teljesítő ETO FC Győr tulajdonosa, Mányi József a klubhonlapon közzétett levelében bejelentette távozását:

– Ha a város vezetése úgy ítéli meg, hogy az ETO sikereinek én vagyok a legnagyobb gátja, akkor én azt tudomásul veszem… Engem az ETO-hoz nem küldtek, én saját akaratomból jöttem ide és most saját akaratomból távozom – írta akkor Mányi, hozzátéve, hogy a jövőben az irányításában és működésében nem kíván részt venni.

Kedd éjszaka azonban váratlan fordulatot vett az ügy, a győriek a klubhonlapon azt közölték, hogy az elmúlt néhány nap viharos eseményei után Dr. Dézsi Csaba András Polgármester Úr és Mányi József, az ETO Futball Kft. tulajdonosa

leültek és megegyeztek abban, hogy a közös cél az, hogy Győr városában az utánpótlás bázisunkra építve az ETO maga mögött hagyja ezt a nehéz időszakot és minél hamarabb visszaszerezze történelméhez méltó helyét az NBI-ben.

Információink szerint Mányi ugyan tulajdonosként marad, de a klub vezetésében, az operatív munkában nem vesz részt.

– Az ETO Futball Kft. elfogadja Polgármester Úr érvelését, miszerint a kiemelt központi akadémiai támogatás egyben azt is jelenti, hogy a győriek is méltóképpen támogatják a futballt a befizetett adókból – olvasható a közleményben, ami kitér arra, hogy a felek megállapodtak abban is, hogy az ETO a hatékony utánpótlás nevelés mellett új távlatokat nyit: felvállalja a Győri Ovifoci Klub támogatását is, hiszen fontosnak tartjuk, hogy már a legkisebb, óvodáskorú gyerekek is színvonalas körülmények között ismerkedhessenek a labdarúgással.