Ahogy az várható volt, igen komoly érdeklődés mellett zajlott le a Merkantil Bank NB II idényének első fordulója a hétvégén. Az elmúlt évekhez képest erősebb bajnokság mezőnyének csapataiból ráadásul többen is hazai pályán játszottak azok közül, akiket végső esélyesnek is tartottak, illetve a (közel)múlt miatt meglepő lett volna, ha nem látogatnak ki sokan a stadionjukba.

Az sem lett meglepetés, hogy végül a DVSC első hazai találkozóját látták a legtöbben, a Nagyerdei Stadionba több mint 5 ezren látogattak ki, és azt láthatták, hogy az élvonaltól 27 év után elbúcsúzott és a nyáron alaposan megerősödött Loki 1-0-ra legyőzi a Budaörsöt.

Ugyancsak papírformának tekinthető, hogy Szegeden is szép számmal (több mint 4 ezren) voltak kint a drukkerek a Szent Gellért Fórumban, ahová ráadásul az örök rivális Békéscsaba látogatott (és győzött 2-1-re) a dél-alföldi rangadón.

A második vonalba hosszú évek után visszatérő PMFC Dorog elleni mérkőzése is nagy érdeklődésre tartott számot, és a mintegy 3500 szurkoló kiütéses, 4-0-s pécsi sikert ünnepelhetett.

Némi meglepetést jelent viszont, hogy a nézőszámot tekintve a “dobogóról” lemaradó Vasas elől a negyedik helyet is elcsípte az Ajka: a nagyjából 30 ezres Veszprém megyei város lakosságának közel 10 százalékával megegyező tömeg (2800 szurkoló, köztük nyilván győri drukkerekkel is) vándorolt ki a helyi Szabadidő- és Sportcentrumba, ahol megnézhették, ahogy Kis Károly csapata 2-1-re legyőzi az ETO-t.

Angyalföldön is meghaladta a 2 ezret a szurkolók száma, de a nagy visszhangot kiváltó nyári erősítések és komoly tervek egyelőre a vártnál picit talán kevesebb drukkert (valamivel több mint 2400-at) vonzottak ki az Illovszky Rudolf Stadionba az első fordulóban. Az 1-1-s eredmény is csalódást jelenthetett a piros-kékeknek a Kazincbarcika ellen.

Kaposváron, Siófokon és Szolnokon nagyjából ezres volt a látogatottság, ez alatt maradt viszont jócskán a nézőszám Gyirmóton és Soroksáron is a magyarfutball.hu statisztikája szerint.

A Merkantil Bank NB II 1. fordulójának nézőzámai (magyarfutball.hu):

DVSC – Budaörs: 5.124

Szeged – Békéscsaba: 4.034

PMFC – Dorog: 3.500

Ajka – ETO FC Győr: 2.800

Vasas – Kazincbarcika: 2.416

Kaposvár – Nyíregyháza: 1.050

Siófok – Haladás: 1.000

Szolnok – Szentlőrinc: 1.000

Soroksár – DEAC: 500

Gyirmót – Csákvár: 380

 

Átlag: 2.180