Feczkó Tamás két év munka után feljutást ünnepelhetett a Balmazújvárossal, miután csapata a Kisvárda elleni 1-0-s győzelemmel kiharcolta magának az élvonalbeli indulást.

Nehéz volt, az első félidőben nem azt játszottuk, amit kellett volna, de a második félidei játékunk alapján úgy gondolom, hogy teljesen megérdemelten jutottunk fel az NB I-be. Ez nem volt álom, nem volt cél korábban, két éve teljesült az, hogy bentmaradtunk, tudatosan építkeztünk, de ennyi boldog embert, ennyi boldog arcot…az ő álmukat is megvalósítottuk, nem csak a miénket. Szenzációs játékosaink vannak, fantasztikusak.

A szakember kapcsán a csakfoci.hu írta meg korábban, hogy az MTK-nál is felmerült a szerződtetése. Feczkó így reagált:

Azt tudom mondani, mint eddig: holnap a főnökkel beszélünk, utána pedig meghallgatok mindenkit. Örülök, hogy feljutottunk és ünnepelni tudunk, hogy ennyi ember örül. Tudom, hogy ez nem az Oscar-gála, de elmondom: köszönöm a családomnak, a szüleimnek, a kedvesemnek, a kislányaimnak, a vezetőségnek, a szakmai stábnak, az NB II legprofibb technikai igazgatójának és a leglelkiismeretebb gyúrójának. Szenzációs játékosaim vannak, így könnyű edzőnek lenni.

TABELLA: Az NB II végeredménye itt!

A várdaiak szakvezetője, a kispadtól búcsúzó Révész Attila (edzőként Kondás Elemér dolgozik majd a nyártól a csapattal, Révész pedig szakmai igazgatóként lesz a főnöke) így értékelt:

Abból a tekintetben jár a gratuláció a csapatnak, hogy bronzérmes lett. Viszont megérdemelte a sikert a Balmazújváros az egész éves teljesítménye alapján, és a mai alapján végképp, gratulálok nekik és Tominak (Feczkó Tamás – a szerk.) különösen. A mi játékunk ma nem volt olyan, bár az első félidőben a terveink jól alakultak, azt csináltuk, amit kellett, de a második félidőkben kiütközött a fáradtság. Mentálisan rendben voltunk, de ez az ellenfelünkre is igaz volt. A második félidő hajrájában lehetett érezni, hogy valami nem úgy működik, ahogy kellene, nem voltak meg a felpasszaink, sajnos a szélsőhátvédeink nem támogatták eléggé a játékot, és volt néhány olyan gyenge teljesítmény, ami már az elmúlt fordulókban is látszott, és ami nem tette lehetővé a fordítást. (…) a csapatunk sokat fejlődött, de vannak olyan lukak, amelyeket pótolnunk kell, már most az utolsó tíz percben is azon gondolkodtam, hogyan fogom megváltoztatni a csapat szerkezetét és milyen új játékosokra van szükségünk, mert azért négyen nem nyújtottak most NB II-es szintet, ezek a futballisták ki lesznek cserélve. Jövőre újra nekifutunk és nem adjuk fel soha!