TABELLA: Az NB II állása itt!

Rendkívül fordulatos meccsen végzett 2-2-re egymással a Budaörs és a Soroksár a Merkantil Bank NB II hétközi fordulójában.

A találkozó egyik kulcsfigurája a vendégek játékosa, Gyepes Gábor volt. A Ferencváros és a magyar válogatott egykori védője a beszámolók szerint előbb az első hazai gólnál maradt le picivel Lengyelről, viszont ő egyenlített a 12. percben egy 11-esből, hogy aztán újabb két perc elteltével megint a büntetőpontra állhasson, de ezúttal már a kapu fölé bombázott.

A hajrában, a 79. percben egyenlített 1-2 után a hazai csapat, méghozzá a (házi) gólkirály-jelölt, Sajbán Máté góljával. A találatot követően dulakodás alakult ki a kapu előtt. Sajbán szerette volna maga visszavinni a labdát a középkezdéshez, de mivel Gyepesnek is hasonló szándékai voltak, kialakult egy kis kergetőzés. A beszámolók szerint a bekk előbb lefogta, majd egy “dzsúdós” fogással a földre is vitte a csatárt. Emiatt megkapta Molnár Attila játékvezetőtől a második sárgáját, így a Soroksár tíz emberrel fejezte be a találkozót.

Az NB II góllövőlistájának harmadik helyén álló Sajbán sértett félként így emlékszik a szituációra.
– A gólom után csak én mentem a labdáért a kapuba, Gyepes meglátta, ahogy elindulok vele vissza, ez nem tetszett neki és el akarta venni tőlem. Leráztam és elkezdtem vele futni visszafelé, de utánam jött és rám ugrott. Ez meg a bírónak nem tetszett és kiosztotta Gyepesnek a második sárgát. Inkább vicces volt a szituáció, mintsem durva, úgyhogy a magam részéről fel sem vettem, nincs bennem semmi harag, szerintem a piros lap lezárta ezt a dolgot.

Ha ehhez hozzávesszük, hogy a Soroksár második találata is büntetőből esett (70. perc, Huszák), és hogy a Budaörs már a 30. percben megfogyatkozott Fényes kiállítása miatt, összességében igen mozgalmasra sikeredett a szerdai találkozó.

A csakfoci.hu megkereste Gyepes Gábort is, aki beszélt a nem éppen szokványos szituációkról.

– Ritkaság számba megy, hogy egy meccsen három 11-est befújnak ugyanannak a csapatnak, de mindhárom jogos volt – kezdte a Soroksár védője. – Az elsőt berúgtam a másodiknál a léc alá akartam vágni a labdát, de sajnos fölé ment. A hajrában 10 emberrel egyenlített a Budaörs, a gól után az ellenfél játékosa kézbe vette a labdát és nem a kezdőkör, hanem a kispad felé kezdett el vele futni. Mivel azt szerettük volna, hogy minél előbb folytatódjon a meccs, utána futottam, majd, amikor földre dobta magát, átestem rajta. Belátom, hibáztam, mert maximum fél percet tudtam volna vele nyerni. Tudom, hogy higgadtabban, okosabban kellett volna cselekednem. Mindenáron győzni szerettünk volna, nem akartam tétlenkedni, ennek estem áldozatául. Az mondjuk meglepett, hogy az eset után csak én kaptam sárgát, az ellenfél pedig nem. Mivel ez már nekem a második volt, így jött a piros, de megjegyzem: az első lapot nem éreztem jogosnak, ugyanis nem szabálytalankodtam.  Valószínűleg egymeccses eltiltást kapok. A házi szabályzatunk szerint minden kiállítás után a vétkes játékosnak büntetés jár, reggel azzal kezdtem, hogy ezt befizettem a közös kasszába.

A meccs összefoglalója a gólokkal, a 11-esekkel és a kiállításokkal: