Tegnap vált hivatalossá, amit a csakfoci.hu elsőként jelzett, miszerint Pintér Attila az NB II-ben szereplő III. Kerület TVE együttesénél folytatja vezetőedzői pályafutását. Az 55 éves szakember Kemenes Szabolcsot váltotta a másodosztály 19. helyén álló együttesnél. Pintér a klubhonlapnak beszélt arról, hogyan jutott arra a döntésre, hogy elvállalja az óbudai gárda irányítását.

– A csapat 60-70 százalékát ismertem, de azért nem mindennap láttam őket játszani. A Vasas és a Diósgyőr elleni mérkőzéseket megnéztem, de ahhoz hogy lássam, mi itt a probléma, ahhoz időt kértem. Egy fél nap után jutottunk oda, hogy a vezetőség elmondta, hogy bíznak bennem és szerintük új impulzust tudnék hozni – kezdte Pintér.

– Aki ismeri az edzői karrierem az tudja, hogy nekem vagy bent kellett tartanom egy csapatot, vagy bajnokságot kellett nyernem. Szeretem a kihívásokat és azt gondolom, hogy ez is az. Remélem, hogy meg tudom oldani azt, amit vállaltam és bent tudom tartani a csapatot. Ez nem csak rajtam múlik, a csapatnak is el kell hinnie azt, hogy ez sikerülhet. Az idős játékosnak sem mindegy, milyen osztályban kezdik a következő szezont, illetve a fiataloknak se mindegy, hogy az NB II-ben vagy az NB III-ban tudnak tovább fejlődni.

Pintér az interjúban arra is kitért, mi lehet az oka annak, hogy az óbudai csapat csupán az utolsó előtti helyet foglalja el a tabellán.

” Egy edző nem tud eredményes lenni, ha nem tud hatni a játékosaira. Négy-öt mérkőzést megnéztem és megpróbáltam leszűrni azokat a dolgokat, hogy tud a csapat jobb lenni. A csapat nagyon-nagyon sok rendszerben próbált meg mozogni és nem volt bennük rendszeresség és egy olyan meghatározott szisztéma, ami mellett letették a voksukat. A játékosok ebbe picit bele voltak kényszerítve és bele voltak zavarodva, hogy az adott játékrendszerben mit is várnak el tőlük. Nekünk rövid idő alatt meg kell találni azt a két rendszert, amiben a játékosok a legjobban tudnak mozogni és amiben a legjobb eredményre lesznek képesek.”

Az 55 éves szakember elmondta, hogy meg kell találniuk az erősségeiket és a következő ellenfelükkel, a Kecskeméttel, csak utána lehet foglalkozni, amikor arra szükség van. Pintér szerint a csapatnak a saját kezébe kell vennie az irányítást a bennmaradás elérése érdekében.

Az interjú végén szó esett arról is, meddig szól a korábbi válogatott szövetségi kapitány megbízatása.

– Az elnök úrral hat meccsben egyeztünk meg. Nagyon korrekt volt, amikor tájékoztatott, mit szeretne elérni ez a klub a jövőben. Óbudának sokat jelent a TVE, és szeretném, ha sikerülne kiharcolnunk a bennmaradást – zárta Pintér Attila.

Megerősítve: Pintér Attila meglepő helyen tért vissza a magyar fociba – hivatalos