Honlapunkon is beszámoltunk arról, hogy meglehetősen feszült volt a hangulat a Nyíregyháza Spartacus-Soroksár (3-5) NB II-es hétvégi bajnokin a hazaiak részéről a lefújást követően. A szurkolók és a játékosok is ingerültek lettek Hanyecz Bence játékvezető tevékenykedése miatt, többen is vehemensen reklamáltak nála.

Köztük volt Hornyák Marcell is, aki klubhonlapja leírása szerint indulatosan kérte számon a sporin, hogy “Ezért jöttetek ide?”, a bíró ezért felmutatta a piros lapot a nyíregyházi támadónak, de egy nappal később a nyíregyházi klubelnök is kiakadt a sporikra.

Kedden a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága megtartotta szokásos ülését, a központi témát pedig természetesen a nyíregyházi balhé jelentette.

A határozat szerint Hornyák Marcell (Nyíregyháza) 4 soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott, továbbá a “FEB a Nyíregyháza – Soroksár mérkőzéssel kapcsolatban a Nyíregyházát, mert a mérkőzés lefújása után nem volt biztosított a csapatok és a játékvezetők zavartalan levonulása, továbbá a mérkőzés lefújása után a sportszervezet egyik sportszakembere a játéktérre ment és a levonuló játékvezetőkkel szemben fenyegetően lépett fel, személyükre sértő kifejezést használt, 1.000.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.”