Meglehetősen gólgazdag mérkőzést hozott a Nyíregyháza és a Soroksár vasárnapi NB II-es bajnokija, hiszen a vendégek végül 5-3-ra győztek. Nem csak a vereség miatt lett feszült azonban a hangulat hazai részről a lefújást követően. Meglehetősen ingerültek lettek a szurkolók, de a játékosok is Hanyecz Bence játékvezetőre, többen is vehemensen reklamáltak.

Köztük volt Hornyák Marcell is, aki klubhonlapja leírása szerint indulatosan kérte számon a sporin, hogy “Ezért jöttetek ide?”, a bíró ezért felmutatta a piros lapot a nyíregyházi támadónak.

A Szpari szerint “ennél viszont megdöbbentőbb volt az, ami a játékvezetői jelentésbe került, mely szerint tetlegesség történt, a Szpari játékosa megfogta a vállát a bírónak, és trágár kifejezéseket is használt” – írja a nyiregyhazaspartacus.hu, amely egy videóit közzétett játékosa védelmében, mondván a lefelé vonuló játékvezetőhöz valóban beszél Hornyák, de eközben hozzá sem ér a bíróhoz, nem volt testi kontaktus, majd a csatárt Szmollár Tamás technikai vezető viszi el a játékvezető mellől, ezután került elő a piros lap.

“A jelentés nem fedi a valóságot! Mindez koránt sem mindegy a játékos eltiltása miatt” – fűzik hozzá a nyíregyháziak, akik a korábban felsorolt “meg nem adott büntetőt, könnyű síppal befújt 11-est és lesgyanús gólt” is a bíró szemére vetették.