Korábban beszámoltunk arról, hogy az NB II 27. fordulójában a Soroksár hazai pályán 4-2-re legyőzte a Fradi-nevelés, Csernik Kornél, valamint Kundrák Norbert két-két találatával a kiesés ellen menekülő Mosonmagyaróvárt.

A találkozó után a Soroksár vezetőedzője, Lipcsei Péter Détári Lajos osztrákok elleni, 1985-ben szerzett találatához hasonlította a zöld-fehérektől kölcsönben lévő Csernik második gólját. A 46 éves szakember az NSO Tv-nek kiemelte a 20 éves középpályás találatát.

Talán legutóbb Détári Lajostól láttam ilyet az osztrákok ellen, amikor így visszahúzta a labdát és elrúgta. Ha ezt az NB I-ben lövi, akkor hetekig, hónapokig mutatják az M4-en – mondta Lipcsei az NSO Tv munkatársának, majd kitért a két játékos teljesítményére.

Kundrák és Csernik nagyon jó formában van, és remélem, hogy a mindenkori vezetőedző a Ferencvárosnál vissza fogja őket hívni a nyáron (…) Csak a pályán tudják megmutatni, milyen teljesítményt nyújtanak és azt gondolom, hogy a mai mérkőzésen is szenzációsan futballozott mindkét játékos. Kundráknak önmagáért beszél a tizenkét gólja, és remélem, hogy ugyanígy fog játszani a hátralévő mérkőzéseken – tette hozzá a szakvezető.

A Soroksár a bajnokságban 27 forduló alatt 41 pontot gyűjtött, és a 6. helyen áll a Merkantil Bank Liga tabelláján.

Csernik Kornél gólja 2:55-től

Détári Lajos gólja az osztrákok ellen 2:30-tól

Rajczi megúszta: se sárga, se feljelentés – Murka megbocsátott