Az ötmeccses nyeretlenségi széria Németh Szabolcs állásába került az NB II-es Sopronnál. A szakember két hónapja már felajánlotta a lemondását, de akkor még nem fogadták el a vezetők. A 36 éves edző a csakfoci.hu-nak beszélt távozásának okairól.

 – Ma délelőtt közös megegyezéssel szerződést bontottunk – kezdte Németh. – Nem sikerült azt a teljesítményt hoznunk, amit a szezon előtt elterveztünk. Tehetséges, de rutintalan, fiatal játékosokkal vágtunk neki az idénynek, akik még kevesek az NB II-höz. A gyengébb eredmények miatt szeptemberben már felajánlottam a lemondásomat, akkor a vezetőség nem fogadta el, most azonban már mindkét fél úgy gondolta, hogy az lesz a legjobb megoldás, ha elválnak az útjaink.

Nem bántad meg, hogy három sikeres dorogi szezon után Sopronba igazoltál?

 – A saját magam fejlődése szempontjából ez a négy hónap hasznosabb volt, mint a dorogi három év, ezért nem bántam meg, hogy belevágtam. Még mindig nagyon fiatal edző vagyok, várom az újabb kihívásokat. Lelkileg megnyugodtam ezzel a döntéssel, összpontosíthatok a pro-licences tanulmányaimra.

Bent tud maradni a Sopron az NB II-ben?

 – Lehet, hogy az új impulzus segít majd a csapaton. A szezon előtt arról volt szó, hogy a Haladástól kapunk rutinosabb játékosokat is, de ez sajnos nem valósult meg. A bennmaradáshoz mindenképp szükség lesz majd 4-5 minőségi futballistához, anélkül nagyon nehéz lesz elkerülni a kiesést.

Honlapunk megkereste Pöltz Róbertet, a Sopron ügyvezetőjét is.

 – Szabi eddig bírta, mindkét fél úgy érezte, jobb, ha befejezzük a közös munkát. Természetesen a bennmaradás a célunk, ehhez keressük az ideális vezetőedzőt, de egyelőre még jelöltünk sincs – jelentette ki a vezető.