Két válogatott igazolást is bejelentett a héten a Vasas, Pátkai Máté és Otigba Kenneth közül előbbi be is mutatkozott Gyirmóton. Ahol a hazaiak várták egyértelműen jobb formában a találkozót, hiszen a forduló előtt a Merkantil Bank NB II 3. helyén tanyázó győriek, hiszen eddigi 8 meccsükből 5-öt megnyertek, míg a már edzőt is váltó angyalföldiek kilencből csak kettőt.

A házigazda elég gyorsan meg is mutatta, hogy tényleg előrébb jár ellenfelénél, hiszen már a 12. percben vezetést szerzett: Hudák csúsztatása után Varga Barnabás lőtt közelről a hálóba (1-0). Alig négy perccel később pedig jött a második gyirmóti gól is, Varga ezúttal fejjel vette be Jova hálóját (2-0). Szegi nem sokkal később pedig a harmadik hazai gólt is meglőhette volna, de a jobb oldali kapufát találta el.

A gyirmóti Varga duplája a Vasas ellen

A Gyirmót Varga révén negyedóra alatt kétgólos előnyre tett szert a Vasas ellen.ÉLŐ: https://bit.ly/3iexKGc

Közzétette: M4Sport – 2020. szeptember 27., vasárnap

A 29. percben aztán szépíthetett volna a Vasas, ám Birtalan 11-esét Hársfalvi védeni tudta.

A második félidőben is inkább az történt a pályán, amit Csertői Aurél csapata akart, a Vasas görcsösen támadgatott, a hazaiak pedig összességében magabiztosan őrizték előnyüket. Sok mindent elárult a vendégek játékáról, hogy volt olyan időszak a második félidőben, amikor a Vasas szurkolói gúnyosan “olléztak”, amikor egy-egy angyalföldi játékos a labdához ért.

Végül maradt a 2-0, a Gyirmót egyelőre feljött a második helyre a tabellán, a Vasas pedig tovább süllyedt a kiesőzóna felé a késő délutáni meccseket követően – már csak a 16., előnye pedig mindössze 3 pont a már kiesőhelyen álló Szentlőrinc előtt.

Merkantil Bank NB II, 10. forduló:

Gyirmót – Vasas 2-0 (Varga B. 12., 16.)

Később:

NB II: Nincs már veretlen csapat a mezőnyben – eredmények

Hétfő:

20:00: DVSC – PMFC

Az NB II állása:

A Vasas lett a magyar Chelsea: Pénz nem számít, 6 millió euró felett a keret