Vasárnap este az NB II 13. fordulójának keleti rangadóján a Nyíregyháza hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a DVSC ellen. A mérkőzésre kilátogató vendégdrukkerek beszámolója szerint gépzsírral bekent korlátok várták őket a lelátón.

A találkozó másnapján a DVSC rendhagyó közleményt adott ki az esettel kapcsolatban.

Szó, mi szó, a vasárnap esti Nyíregyháza-Loki rangadó a régi időket idézte. Több rendőr volt az utakon és az utcákon, mint a kommunizmus-szocializmus idején október 23-án, pedig akkor se volt kevés. Mintegy 6000 néző, közel 2000 debreceni: volt hangulat…

A hazai kemény mag egy (kis) részét csak sikerült a DVSC–tábor közelében elhelyezni, ami garantálta a válogatott szidalmakat. Robbantak a petárdák, a vendégszektorok korlátai vastagon be voltak kenve valamilyen undorító zsírral, amely a bosszúságon kívül a ruházatban is komoly károkat tudott okozni.

A kolléganőnket megdobták egy valamennyi sört tartalmazó műanyag pohárral, a csapat pedig úgy játszott, ahogy idegenben általában szokott: fölényben, de nem túl hatékonyan.

Mindez akár egy rémes este története is lehetne, de aztán jött a hosszabbítás: Gróf Dávid kirohant a kapujából, mint Zrínyi a várból annak idején, a fiatal Pintér Ádám pedig korát abszolút meghazudtoló magabiztossággal emelt a léc alá.

Zsír – szokták ezt mondani akkor is, amikor valami jó, valami rendben van. Vasárnap Nyíregyházán nem volt minden rendben, de zsír, hogy jött az egyenlítés. Legközelebb egy kevés sóval, kenyérrel és lila hagymával kérnénk, ha lehet.

Az esetre a Loki után a Nyíregyháza is közleményben reagált, amit szintén változtatás nélkül közlünk.

A Nyíregyháza Spartacus FC a DVSC-től értesült arról, hogy a vendég szurkolók közül többeknek a ruházata megsérült, mert ismeretlenek gépzsírral kenték be a vendég szektor korlátait. A klub elhatárolódik a tettől, ugyanakkor ezért felelősséget nem vállalhat.

A Városi Stadion nem a Spartacus tulajdona, a létesítményt – ahol hetente több ezren is megfordulnak szabadidős sporttevékenység kapcsán – a NyírVV Nonprofit Kft. tartja karban. A Nyíregyháza Spartacus jelezte az észrevételt a fenntartónak, és közösen vizsgálják ki az ügyet. A korlátok takarítása kedden megkezdődik.

A DVSC 13 forduló alatt 28 pontot szerzett és az élen áll, míg a Nyíregyháza a hetedik helyezést foglalja el a Merkantil Bank Liga tabelláján.