Hamarosan, egészen pontosan pénteken lezárul a hazai átigazolási időszak. Ilyenkor nyilván a szurkolók is összegeznek és az új igazolások teljesítményét árgus szemekkel nézik, eldöntve, hogy bevált-e vagy sem egy-egy új érkező. Vannak NB I-es és NB II-es csapatok, ahol úgy tűnik, jól nyúltak hozzá a piacon elérhető futballistákhoz (a fehérvári Houri például máris győztes gólt szerzett, de a mezőkövesdi Jurina is góllal, gólpasszal debütált hazai pályán), míg például az ETO-nál egyelőre kevésbé tűnnek nagy fogásnak a télen érkezők, ráadásul a legnevesebb, Priskin Tamás már meg is sérült.

Nyilván a legfőbb mércét a támadóbb típusú új igazolások megítélésénél elsősorban a gólok, gólpasszok jelentik. Ez alapján úgy tűnik, az eddigi leghatékonyabb új szerzemény vitathatatlanul Prosser Dániel. Az MTK Budapestnél a biztos előny tudatában is tovább erősítették télen a keretet, a jelek szerint olyan labdarúgót vásároltak, aki tökéletesen beleillik a csapat játékába.

Prosser Dánielt már régebben is szerettük volna a csapatban tudni. Örülünk, hogy most sikerült átigazolni. A magyar mezőny egyik leggyorsabb és legjobban cselező játékosa. Bízunk a képességeiben – mondta akkor a friss szerzeményről Polyák Balázs MTK-sportigazgató, aki úgy tűnik, jó jósnak bizonyult, ezt az új érkező eddigi statisztikái is igazolják.

Prosser kettőből két tétmeccsen lett nyerőember: most hétvégén az utolsó percben szerzett egy látványos és győztes gólt a Soroksár elleni 4-3-s siker alkalmával, míg előtte az ő duplájával verték a kék-fehérek a Dorogot (2-1).

Prosser sorozatban termeli a gólokat, hiszen már az edzőmeccseken is rendkívül eredményes formát mutatott: két gólpasszal debütált a kazah FK Okzhetpes ellen (3-1), majd mesterhármast szerzett a német FC Viktoria Köln elleni felkészülési találkozón, hogy aztán az Európa Liga csoportkörében korábban kétszer is szerepelt azeri FK Qabala ellen megint betaláljon a támadó, a bajnoki főpróbán pedig látványos megoldások után duplázott a Szeged ellen.