Rangadóval zárult az NB II 32. fordulója. A 16 mérkőzés óta veretlen listavezető Vasas azt a Szegedet fogadta, akitől a héten távozott vezetőedzője, Dragan Vukmir.

I. félidő

Az első nagyobb lehetőség máris szegedi gólt hozott. A 13. percben egy gyors kontra végén Horváth Krisztofer éles szögből lőtte ki a hosszú felsőt, 0-1.

Pár perccel később újabb gólszerzési esély kínálkozott a Szeged előtt, Bencze vállalkozott lövésre 18 méterről, a labda a bal kapufáról pattant ki.

A 32. percben egy kapu elé ívelt szabadrúgást követően Otigba a felső lécre lőtte a labdát, a kipattantót pedig Molnár szedte össze a gólvonalon. A félidőre egy gólos vendég vezetéssel vonultak a csapatok.

II. félidő

Az 59. percben Silye révén egyenlített a Vasas. A balhátvéd 20-21 méterről ballal lőtt kapura, Molnár csak beleérni tudott a lövésbe, így a labda kikötött a bal sarokban, 1-1.

Három perccel később a vezetést is megszerezték az angyalföldiek. Egy kipattanó után Hinora pontos lövése a kapus lábai közt utat talált a szegedi kapuba, 2-1.

A 69. percben született meg a harmadik hazai gól. Hinora szögletét Otigba fejelte a kapuba, az ötös sarkáról, 3-1.

Az eredmény ezután nem változott, a találkozón ugyan megszakadt a Vasas több mint 870 perce tartó kapott gól nélküli sorozata, de Kuttor Attila együttese így is 3-1-s győzelmet aratott a harmadik Szeged ellen, így már kilenc pontos az angyalföldiek előnye a második DVTK előtt.

Merkantil Bank Liga NB II, 32. forduló

Vasas-Szeged 3-1 (Silye, 59., Hinora, 61., Otigba, 69. ill. Horváth K., 13.)

Vasas: Jova – Szivacski, Otigba, Ilyinbor, Silye – Hinora (Hidi M, 88.), Berecz, Pátkai (Márkvárt, 88.) – Pekár (Cipf, a szünetben), Feczesin (Bobál, 88.), Radó (Zimonyi, a szünetben)

(cserék: Uram, Bobál, Cipf, Hidi M, Kapornai, Litauszki, Márkvárt, Szilágyi Z., Szilágyi K., Terbe, Vida, Zimonyi)

Szeged: Molnár F. T. – Ódor, Vári, Pejovic, Bitó – Bencze M. (Kóródi, 72.), Simon Á. (Germán, 72.), Farkas A., Csoboth (Dobos, 79.) – Gajdos (Gréczi, 79.), Horváth K.

(cserék: Rodic, Takács J., Daru, Debreceni, Dobod, Germán, Gréczi, Kóródi, Murár, Temesvári, Tóth G., Vasiliou)