Mint ismert, az MLSZ elnöksége május elején beszüntette az NB II-es és az NB III-as bajnokságot. A feljutókat és a kiesőket a tabella akkori állása szerint határozták meg, így az addig elért eredmények alapján a Vác és a Tiszakécske számít búcsúzónak. (Azért volt csak két kieső, mert a Balmazújvárost menet közben kizárták az NB II-ből).

Az NB III-ből azonban csak két csapat feljutása volt biztos, a Közép-csoportot vezető PMFC-é, valamint a Keleti csoport élén álló DEAC-é. Nyugaton ugyanis a listavezető Érd nem adott be licenckérelmet az NB II-re, így a legjobb második helyezett, Szentlőrinc kapott esélyt a feljutásra. A lőrinciek meg is kapták a licencet, de nem volt egyértelmű, hogy tudják-e vállalni a magasabb osztályban való indulást.

Információink szerint azonban mostanra eldőlt, így nagy valószínűség szerint a Szentlőrinc készen áll az NB II-re. A feltöltési szabály alapján abban az esetben, ha a Szentlőrinc nem tudta volna vállalni az NB II-es szereplést, a másodosztály legjobb kiesője, jelen esetben a Tiszakécske megtarthatta volna tagságát, így viszont a kécskeiek a következő szezonban minden bizonnyal NB III-asok lesznek. A fenti forgatókönyv akkor valósulhat meg, ha az NB II-ben az új idénytől is 20 csapat szerepel majd.