A csakfoci.hu információi szerint alaposan átalakítja az MLSZ az NB II-es bajnokságot, amely jelentős létszámcsökkentéssel jár majd.

A jelenlegi 20 csapat helyett a szövetség 16-ra apasztja az indulók számát, méghozzá úgy, hogy a 14., 15. és 16. helyezett is osztályozót játszik majd. A leépítésre a 2020/2021-es idénytől kerül sor, azaz nem a mostani, de a következő kiírásban már a csapatok mintegy egyharmada is kieshet a második vonalból, 2020 nyarától pedig életbe lép az egycsoportos, 16 csapatos lebonyolítás.

A klubok korábban, 2017 tavaszán megvétóztak egy hasonló tervet, amely még a 12 csapatos NB II-ről szólt – az egyesületek egyfajta véd- és dacszövetségbe tömörültek, mert bár az előterjesztők a színvonal emelkedését remélték az átszervezéstől, jóval kevesebb csapat osztozott volna a központi pénzeken, így az anyagi oldal vitte a vitába a döntő érvet – és az MLSZ elnöksége is amellé állt, hogy a létszámcsökkentés egyelőre nem időszerű.

Most viszont a klubokon is keresztül ment a tervezet, sőt, úgy tudjuk, több csapatnál már most úgy tervezik az igazolásokat, hogy nem csak a tavaszi idényt, de a következő szezont is figyelembe veszik az erősítéseknél, hiszen 2020 tavaszán akár hét klub is kieshet a másodosztályból.

A Viditől és az NB II-ből is igazolna a Diósgyőr, Szalait sztárcsatárok mellett vinnék – hazai átigazolási hírek

Az NB II őszi végeredménye: