Dongó Dénes 2015 végén még a megyekettes Móravárosi Kinizsiben játszott mezőnyjátékosként. A SZEOL kapusa a nagy váltásról ezt mondta a delmagyar.hu-nak.

Tavaly összesen nyolc hónapot voltam sérült. Sajnos egyébként sincs ilyen szempontból szerencsém, de az előző esztendő elképesztően peches szériát hozott. Egy kéztörés után bokaszalag-szakadás jött, majd a combom is meghúzódott. Ekkor belefásultam, a kapusposzt pedig egyébként sem hálás. Ezért döntöttem úgy, kipróbálom magam mezőnyben. A Móravárosi Kinizsinél furcsállták az ötletemet, de rendesek voltak, befogadtak, majd belső középpályásként és csatárként is bevetettek. Persze voltak kezdeti ügyetlenségeim, de gyorsan belejöttem.

Dongó mind a tizenkét megyekettes bajnokiján kezdő volt, a gólátlaga pedig minimum bravúros, tekintve, hogy egész életében csak védett. A tavalyi őszi szezonban négy találatot jegyzett: duplával vette ki részét a Székkutas elleni sikerből (4–0), illetve egyszer- egyszer betalált a Bordány (2–2) és a Baktó (1–1) elleni iksz alkalmával is, utóbbi bajnokin ráadásul a 82. percben mentett pontot csapatának.

Az első NB II-es meccse nem volt felemelő számára. Szeretett volna extrát nyújtani, de nem sikerült. Az viszont elmondható: becsülettel állta a sarat a Szeged 2011- Grosics Akadémia igen komoly rohamainál az NB II-es bajnoki első húsz percében.

Az edzéseken megkapom a zrikát, ha hibázom, viccelődve mondják a srácok, maradtam volna inkább mezőnyben. Mosolygok ezen, ahogy a furcsa kitérőmön is. Örülök, hogy megléptem, de arra nem sok esélyt látok, hogy újra posztot váltanék.