Vasárnap a győri ETO FC a III. Kerületi TVE együttesét látja vendégül a Merkantil Bank Liga NB II 36. fordulójában. Pintér Attila, a vendégek megbízott vezetőedzője korábban bajnoki címet ünnepelhetett a kisalföldi együttessel.

Pintér a klub hivatalos honlapjának nyilatkozott a találkozó előtt, ahol elemezte a csapata elmúlt elmúlt három bajnokiját, melyen kétszer kikaptak, egyszer pedig nyertek az óbudaiak.

Azt mondtam a srácoknak, hogy ha csak azt teszik, ami jön belőlük, az nagyon kevés. Megpróbálnak mindent megtenni a saját állapotukhoz képest, de ha nem tudunk pluszt hozzátenni mind futómennyiségben, mind pozitív agresszivitásban, akkor nem fogunk tudni ebből a helyzetből kijönni – kezdte a korábbi szövetségi kapitány, aki arra is kitért, mennyit változott az irányítása alatt a TVE.

– Nekem is meg kellett ismernem azokat a játékosokat, akiket nem ismertem és fordítva. Én azt gondolom, hogy nagyon sok mindent beszélnek rólam, ezért is mondtam, hogy nagyon sok volt játékosom hív fel tanácsot kérni. Akik futballisták akartak lenni megértették, hogy mi az én filozófiám. Csak a munkában hiszek, amire megtanítom, azt elvárom. Ezek a játékosok mindent megtesznek annak érdekében, hogy amit gyakorlunk, azt megpróbálják megcsinálni.

Az 56 éves tréner vasárnap ahhoz az ETO-hoz látogat, amellyel 2013-ban bajnoki címet ünnepelhetett.

Ha jól emlékszem az első fordulóban kikaptunk 4-1-re Debrecenben. A mérkőzés után bementem az öltözőbe és mondtam a játékosoknak, hogy bajnokok leszünk. Mindenki kiröhögött, de végül bajnokok lettünk. Azt gondolom, hogy az a csapat emberileg nagyon jól lett összeválogatva, nagyon jó képességű játékosok voltak, akik meghaltak a Győrért, meghaltak egymásért, hittek a munkában. Mi abban az időben kaptunk a szurkolóktól és az egész magyar futballtól hideget-meleget, amit nem érdemeltünk meg. Mindenki azt mondta, hogy nem volt látványos a futballunk, pedig a legkevesebb gólt kaptuk és a legtöbbet rúgtuk úgy, hogy 3-4 fordulóval a bajnokság vége előtt már bajnokok voltunk – zárta Pintér.

Ügynöke szerint biztosan visszatér Oroszországba a Vidi korábbi edzője