A MOL Fehérvár FC korábbi vezetőedzője, a szerb Marko Nikolics tavaly októberben távozott az orosz bajnokságban szereplő Lokomotiv Moszkva kispadjáról, miután – sajtóhírek szerint – nem egyeztek nézetei a klub új vezetésével. A 42 éves tréner ügynöke azonban száz százalékig biztos abban, hogy Nikolics visszatér Oroszországba – írja a sportklub.rs.

Markonak nincs ellenérzése a Lokomotiv Moszkvával szemben, a sportban az ilyesmi előfordul. Nem egyeztek a nézetei a klub új, német vezetőivel. Nikolics győztes mentalitású, a bajnoki címért akart harcolni, nem pedig az ötödik vagy hatodik helyért – mondta Joksimovic.

Nikolics 2021-ben Orosz Kupát is nyert a Lokomotiv csapatával, menesztése óta többen is érdeklődtek a szolgálatai iránt.

– Még nem döntött az új csapata mellett. Május 15-én kell döntenie, de száz százalék, hogy visszatér Oroszországba. Most azonban Oroszországot felfüggesztették az európai kupasorozatoktól és ez az edzők számára is súlyosbító tényező. Meglátjuk mi lesz a jövőben, biztos vagyok benne, hogy Marko újra az orosz Premier League-ben fog dolgozni. Talán nem most, de egy-két év múlva – fogalmazott Joksimovic.

Edzői karrierje során Nikolics a Partizan, a Vojvodina, a Rad, az Olimpija Ljubljana és a Videoton kispadján is ült, 2020 májusától 2021 októberéig dolgozott a Lokomotivnál.

Fradi: Jól bevált piacról érkezhet gólerős középpályás – sajtóhír