– A 2020-21-es szezon végén érkeztem a klubhoz, első lépésként fel kellett állítani a játékrendszer(ek)hez a listát, hogy kik azok a játékosok, akik érvényes szerződéssel rendelkeznek – mondta Hannich az eto.hu-nak.

– A keret kialakításánál látható volt, hogy van sok fiatal tehetséges játékos, aki az akadémián pallérozódik, de közülük még nem mindenki érett az NB II-re, és van egy 30 év feletti korosztály, azonban hiányzik a 24-29 év közötti játékos, aki már rutinnal is rendelkezik.  Nagy munka volt, hogy megfelelő szintű játékosokat szerződtessünk, természetesen egy meghatározott büdzsé keretein belül. Ennek ellenére, hogy nagy volt a fluktuáció, a csapattól elvárás az 1-6. hely valamelyike, úgy, hogy közel legyünk a dobogós csapatokhoz.

A kisalföldi együttes az ősszel 20 mérkőzés alatt 32 pontot szerzett, a Győr ezzel a hatodik helyről várja a tavaszi folytatást.

– Előzetesen azt lehetett látni, hogy a Vasas és a DVTK nagy kerettel dolgozik, NB II-es szinten egy más büdzsével.  Klausz László személyében egy új vezetőedző érkezett a csapathoz. Tisztában voltunk azzal, hogy ennyi játékos beépítésé nem fog menni zökkenőmentesen. Minimum egy félévnek el kell tenni, hogy a játékrendszereket elsajátítsák a játékosok, és mindenki a megfelelő helyre kerüljön – folytatta az egykoron 27-szeres válogatott játékos.

– Azt is tudom, hogy szurkolóink maximalisták, és elvárják hazai pályán a jó játékot, ami eredményességgel is párosul. A nyári ankéton kértem őket, hogy biztos lesznek nehezebb mérkőzéseink, holtpontjaink, ekkor kérnénk a segítségüket, hogy ezen átlendüljünk. Sajnos ezt csak a Vasas, DVTK, Puskás elleni mérkőzéseken éreztük. Természetesen nem a közönség hibája, hogy ennyi pontot veszítettünk, de látható, érezhető, ha ott van a közönség, mint 12. „játékos”.

Az ETO ősszel hazai környezetben gyengébben muzsikált, hiszen otthon 10 mérkőzés alatt mindössze 12 pontot; míg idegenben ugyanennyi találkozó alatt 20 pontot gyűjtöttek a győriek.

– Összességben egy nagyon hektikus fél szezonon vagyunk túl, kettős arccal. Tisztában vagyunk az okokkal, a téli felkészülés időszakában fókuszálnunk kell, és dolgozni, hogy tavasszal a hazai trend megváltozzon. Emellett szeretnénk „odaérni” a dobogóra, ehhez méginkább szükséges a jobb hazai szereplés – zárta interjúját Hannich.

Az ETO legközelebb január 30-án fogadja a Haladás együttesét.