Kabát Péter 39 évesen is nagy segítségére lehet az ETO-nak, amely a harmadosztályból, bajnokként feljutva várja az új idényt.

A korábbi válogatott játékos egy év múlva azonban már ismét Újpesten folytatja pályafutását, de már aligha játékosként. Közel a negyvenhez sem gondolta azonban úgy, hogy már most be kellene fejezni karrierjét a pályán, a következő szezont még biztosan Győrben tölti majd.

Egy percig sem gondolkoztam azon, hogy tovább focizzak, de ezt mindenképpen meg kellett először beszélnem Újpesten, mert van még két évem a szeretett klubomnál. Nagyon köszönöm a tulajdonos úrnak és Gyarmati Eszter ügyvezetőnek, hiszen mondták, hogy nyugodtan menjek focizni, ameddig akarok. Visszavárnak, jövőre újra csatlakozom az Újpest keretéhez

– nyilatkozta az M4 Sportnak.

A rutinos támadó sportkoordinátorként fog majd dolgozni a Megyeri úton a következő évtől.

Ez olyasmi, mint a a sportigazgató, csak más a neve, a fiataloktól a felnőtt csapatig egyfajta kapocs leszek a tulajdonos és a vezetőedző között. Járnom kell majd meccsekre, képviselnem az Újpestet, lesznek feladataim. Ezt szeretném csinálni, ez az, ami érdekel.

ETO: 5-6, ÚJPEST: 4-5

Kabát jelenlegi csapatáról, a már NB II-es ETO FC Győrről azt mondta, szeretnének az első öt-hatban végezni a másodosztályban, újoncként, de akkor lennének a legelégedettebbek, ha a feljutásért küzdhetnének. A csatár szerint már most NB I-es körülmények vannak az ETO-nál.

Ami az Újpestet illeti, Kabát szerint a közvetlen élmezőnyben, a legjobb 4-5 csapat között ott lehetnek majd a lilák, de reméli, hogy minél előrébb, mint ahogy azt is, hogy egy “erős Újpest” a kupagyőzelemig is eljuthat.