Az NB III-ból felkerülve a szezon elején a bennmaradás volt az elsődleges célotok. A tavaszi rajt előtt azonban elérhető közelségbe került az NB I-es tagság. Most már egyértelműen feljutást vársz a csapattól?
– Nem beszélünk erről az öltözőben. Megpróbálunk tavasszal minél több meccset megnyerni, aztán majd meglátjuk, hogy mire lesz elég. Reálisan kell nézni a helyzetünket, újoncként messze nincsenek olyan lehetőségeink, mint a vetélytársainknak – mondta Waltner Róbert a csakfoci.hu-nak.

Mire gondolsz?
– Nálunk nincsenek sztárok, messze nem nálunk vannak a legjobb fizetések, ebből kifolyólag nagy játékosmozgás sem volt a keretben. Egyedül Ádám Martin érkezett hiányposztra, rajta kívül új igazolás már nem várható.

Nem mindegyik NB II-es csapat tudott például elmenni télen külföldi edzőtáborba. A Kaposvár igen…
– Fontos volt, hogy a hazainál jobb körülmények között készülhessünk. Törökországban remek feltételek mellett tölthettünk egy hetet, ahol erős ellenfelekkel játszottunk. Hálásak vagyunk a tulajdonosunknak, hogy ezt biztosította számunkra.

Ha a keret erősségét és a klub gazdasági hátterét nézzük, hol helyezkedik el a Kaposvár az NB II-es mezőnyben?
– Valahol középen.

Nem tudom reális-e, hogy jelenleg a harmadikok vagyunk és csak kevesebb győzelmünk miatt nem állunk feljutást jelentő helyen. Ettől függetlenül azért fogunk dolgozni tavasszal is, hogy minél nagyobb meglepetést okozzunk. Kiegyenlített a mezőny, legalább tíz csapat szinte azonos képességű és legalább öt esélyes a feljutásra, köztük sok esetben a pillanatnyi forma, a szerencse fog dönteni.

Mi a csapatod legnagyobb erőssége?
– A csapategység, a fegyelem és a motiváció. Nekünk minden egyes nap megszállottként kell dolgoznunk, hogy ellensúlyozni tudjuk a vetélytársaink nagyobb tudását. Egy edzést sem lazsálhatunk el, a játékosoktól és magamtól is a maximumot várom el. Van, hogy késő estébe vagy éjszakába nyúlóan elemzem a csapat játékát vagy éppen az ellenfelet, hogy minél nagyobb eséllyel tudjuk felvenni a harcot az ellenfeleinkkel.

A jó eredmények után másképp tekintenek rád a kollégák, a szakma, a szurkolók, mint mondjuk egy évvel ezelőtt?

Persze, ha nyerünk sorozatban, akkor Robi jó edző, ha kikapunk, akkor Robi rossz edző. Mindig vannak fanyalgók és olyanok is, akik szívesen ülnének a helyemen. Őket a 13 meccses veretlenségi sorozattal valamennyire el lehetett hallgattatni. Egyébként lett volna lehetőségem eligazolni külföldre, de nekem most az a legfontosabb, hogy Kaposváron befejezzem, amit elkezdtem.

Tavasszal még nem volt A-licenced. Jelenleg milyen képesítéssel rendelkezel?
– Sikeres vizsgát tettem, úgyhogy megszereztem az A-licencet. Most az a célom, hogy minél előbb meglegyen a Pro-licencem is, de erre minimum két évet még várnom kell.

Ha idén feljuttok az NB I-be, nem lehetsz hivatalosan a Kaposvár vezetőedzője….
– Akkor legfeljebb megköszönik az eddigi munkámat és kirúgnak…A magyar fociban bármi elképzelhető. Ettől függetlenül azért fogok dolgozni, hogy a lehető legjobb eredményt kihozzam a csapatból. De nem gondolkodom még ennyire előre, az biztos, hogy nagyon kellemes probléma lenne klubon belül, hogy ezt a helyzetet megoldjuk.

PRIVACSEK ANDRÁS