Pénteken az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) budapesti évzáró ünnepségén kihirdették az Építőipari Nívódíj és a Lechner Ödön Díj 2018-as nyerteseit – közölte a magyarepitok.hu.

Pályázni a legalább nettó 100 millió forint értékű, az idei évet megelőző év végéig használatbavételi engedélyt kapott létesítménnyel lehetett.

A bírálat fő szempontjai a következők voltak:
– az adott építmény általános építészeti-műszaki értékelése,

– a kivitelezés műszaki–technikai színvonala, szakszerűsége,

– a beruházás gazdaságossága, üzemeltethetősége

– valamint a létesítményt létrehozók – különösen a beruházók, a tervezők és kivitelezők közötti – együttműködés.

Középület, sport kategóriában a Haladás Sportkomplexum kapott Építőipari Nívódíjat.

A nagy múltú, közel százéves szombathelyi sportegyesület létesítményei az évek alatt elavultak, korszerűtlenné váltak. Időszerű volt a megújítás, hogy olyan a nemzetközi szabványoknak megfelelő sportkomplexum és rekreációs övezet alakuljon ki, amely európai szintű szolgáltatást képes nyújtani. Alapvetően két tömbben, de egymással szoros egységben valósult meg a koncepció. Az egyik maga a 8656 fő befogadóképességű, acélszerkezetű membrán héjalású labdarúgó stadion, a másik a különböző sportfunkciókat magába foglaló vasbeton szerkezetű sportcsarnok. Az igényes kivitelezésű, sokoldalú sportlétesítmény, mely korszerű megjelenésével jól illeszkedik a nagyvárosi környezetbe, új városi tér alakult ki az utak között – írja ismertetőjében a szervezet – olvasható a Haladás-stadion ismertetője a magyarepitok.hu portálon.

Haladás: Nagy változások lehetnek a keretben – elbizonytalanodtak a játékosok