Lencse csütörtök reggel aláírta másfél évre szóló szerződését, majd délelőtt már újdonsült társaival tréningezett – írja a haladas.hu.

– Már nyáron felmerült a nevem a Haladásnál, ám akkor még maradtam Gyirmóton – mondta Lencse László a kontraktus aláírását követően. – Ősszel viszont sajnos kevesebbet játszottam az NB I-ben. Most télen pedig újra felmerült a nevem Szombathelyen – és fel is vették velem a kapcsolatot. Jólesett, hogy nagyon ragaszkodtak hozzám a Halinál, kitartóak voltak és mindenképpen szerették volna, hogy Szombathelyre szerződjek – ez is sokat nyomott a latba a döntésemben.

– Nagyon örülök, hogy sikerült megszereznünk Lencse Lászlót, már karácsony körül megkezdtük a tárgyalásokat vele – mondta Séllei Árpád ügyvezető. – Nem volt egyszerű, de küzdöttünk érte, hiszen benne van a gól. Olyan játékost akartunk szerződtetni, aki tudja, mi az NB II-.ben futballozni és sok gólt szerezni – reméljük tavasszal nálunk is bizonyítja tudását. Próbálunk még játékosokat igazolni és komoly erősítésekkel elérni a céljainkat.

A 33 éves Lencse az ETO utánpótlásában nevelkedett, majd a Sándor Károly Akadémián pallérozódott és az MTK-ban debütált a felnőttek között. Idehaza szerepelt az élvonalban a Videotonban, a Kecskemétben, a Puskás Akadémiában, Újpesten, majd 2017-ben újra az MTK-ba szerződött. A kék-fehérektől egy éve, tehát 2021 januárjában Gyirmótra szerződött. Az NB II-ben 115 meccsen 62 gól és 21 gólpassz a mérlege. A támadó az MTK-val (2008-ban) és a Videotonnal (2010-ben) is bajnoki címet szerzett. Szerepelt külföldön: 2012-ben az akkori izraeli bajnok Ironi Kirjat Smóna csapatában légióskodott, majd a görög Aszterisz Trípoliszban futballozott.