A csakfoci.hu még június elején számolt be arról, hogy a Haladástól két alapember is távozik: David Joel Williams visszatér a hazájába, míg Stef Wils visszavonul. Az ausztrál támadó azóta már elköszönt a klubtól, míg a rutinos bekk pozitív válaszában még bíztak Szombathelyen.

Úgy tudjuk azonban, hogy a belső védő – aki 30 meccsen játszott a tavalyi szezonban -, nem szeretne tovább profi szinten futballozni, és egy belga alacsonyabb osztályú klubnál folytathatja. A Lyra most nyerte meg a belga hatodosztályt, Wils így az ötödosztályban vezethet majd le.

– A játékos ma Szombathelyen járt – mondta megkeresésünkre Tóth Miklós, a vasiak ügyvezető igazgatója. – Bíztunk benne, hogy esetleg folytatja a profi futballt, de elmondta, hogy karrierjének ez a szakasza véget ért. Amikor elment, megígérte, hogy mindenképpen visszajön még hozzánk, ezt meg is tette, személyesen akart tőlünk elbúcsúzni. A jövőben elsősorban már a játékoskarrierje utáni időszakra szeretne koncentrálni. Róla tudni kell, hogy a menedzsere, Patrick De Koster képviseli Kevin de Bruyne-t. A jövőben mellette dolgozhat majd játékos-megfigyelőként, azt gondolom, ez így komoly kihívás, így valahol érthető, hogy úgy döntött, befejezi a profi labdarúgást.