Honlapunkon is beszámoltunk március végén arról a sajtóhírről, hogy a Szombathelyi Haladás játékosai nem kapták meg az aktuális teljes fizetésüket, amit később a vasi klub vezetősége is elismert.

– Igaz, hogy vannak likviditási gondjaink, az elmúlt időszakra várt támogatások, szponzori pénzek egyelőre nem érkeztek meg – mondta akkor Tóth Miklós, a Szombathelyi Haladás ügyvezető igazgatója a klubhonlapnak. – A játékosok a márciusban esedékes bérük egy részét kapták meg.

Néhány nappal később az ügyvezető igazgató cáfolta a médiában megjelent 800 millió forintos tartozást is, és elárulta, hogy ez az összeg nagyságrendileg lényegesen kevesebb, március 31-ig bezárólag 95 millió forintos tartozást jelent a klubnak.

Péntek délután Tóth Miklós a csakfoci.hu-nak friss információkkal szolgált a pénzügyi helyzetet illetően.

Nincs már tartozás a játékosok felé, mindenki megkapta az elmaradt összeget, valamint a klubnak sincs már meg a 95 millió forintos tartozása. Rendeztük a helyzetet.

Az ügyvezető igazgató hozzátette, amíg matematikailag van esély a bennmaradás kiharcolására, addig nem adják fel, és bíznak abban, hogy megőrzik az NB I-es tagságukat, amely esetén a játékosok is külön jutalomban részesülnének.

A prémiumrendszerünk úgy van kialakítva, hogy bennmaradás esetére is rendelkezésre áll félretett összeg a játékosok számára – tette hozzá.