Az élvonaltól búcsúzó Szombathelyi Haladás alapembere volt az előző szezonban Jurij Habovda, aki 30 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, ezekből 29-en a kezdőcsapat tagjaként, nevéhez egy gól és négy gólpassz is fűződik.

A magyar útlevéllel is rendelkező ukrán védő jövője egyelőre kérdéses, a honlapunknak adott nyilatkozatában elárulta, több országokból is kapott ajánlatot, a végleges döntése előtt azonban még visszatér Szombathelyre.

Meglátjuk majd, mit hoz a jövő, egyelőre nem tudok konkrétumokat mondani – kezdte honlapunknak a korábban a Balmazújvárosban is megforduló játékos. – Annyit elárulhatok, hogy külföldről több helyről is megkerestek már,

van érdeklődő Kazahsztánból, az USA-ból, Ukrajnából és Oroszországból is,

de utóbbi országban biztosan nem fogok játszani, semmi pénzért nem igazolnék oda, mert igazi hazafinak tartom magam, imádom Ukrajnát. A magyar élvonalból is volt néhány megkeresésem, de ezek nem keltették fel az érdeklődésemet, ha erősebb magyar csapat hívna, meggondolnám. Szeretem a Haladást, a szurkolókat, a várost és tisztelem a vezetőséget is, két hét múlva térek vissza Szombathelyre, akkor fog majd eldőlni, hogyan tovább.

Habovda korábban játszott a fehérorosz Dinamo Minszk és Granit, továbbá az ukrán Karpaty Lviv, a Tavrija Szimferopol és a Krivbász együtteseinél is.

LENKÓ PATRIK