A szombathelyiek hivatalos honlapjának beszámolója szerint az Illés Akadémia-Haladás két kapusa is neves külföldi klubhoz szerződhet.

A vasiak U16-os csa­patának korosztályos válogatott hálóőre, a 16 esztendős Sen­kó Zsombor decemberben hivatalos meghívóval három napot az olasz Juventus korosztályos csapatánál töltött próbajátékon, itáliai sajtóhírek szerint két és fél évre szerződhet a torinóiakhoz. Senkó három éve, Zalaegerszegről került az Illés Akadémiára.

Az Illés Akadémia kapusedzője, Németh Gábor megjegyezte, Zsombor miatt azóta nem jelentkezett a Juventus, ők is csak a hírekből olvastak arról, hogy két és fél évre szerződtetnék, tehát egyelőre az olasz klubtól  semmilyen hivatalos és nem hivatalos megkeresés nem érkezett a Haladás felé.

Az U17-es válogatott, Senkóhoz hasonlóan szintén 16 éves Hegyi Krisztiánt anno az angol Manchester United a Wolverhampton, a West Ham United és a spanyol Atlético Madrid korosztályos gárdája is tesztelte – a tehetséges hálóőr valamennyi klubnál megfelelt. Hegyi így abban a szerencsés helyzetben volt, hogy válogathatott az ajánlatok közül – végül a West Hamet választotta.

Németh Hegyivel kapcsolatban hozzátette, minden bizonnyal a West Hamben folytatja pályafutását, de egyelőre aláírt szerződést nem kaptak az angoloktól.