Honlapunkon is beszámoltunk arról, hogy a szombathelyi nevelésű Devecseri Szilárd az előző napokban közös megegyezéssel felbontotta a nyárig érvényes szerződését az NB I-es Zalaegerszegnél és fél plusz két évre a ismét Haladáshoz igazolt. A belső védő a vasi klubhonlapnak adott nyilatkozatában elárulta döntése hátterét.

– Amikor kiderült, hogy Zalaegerszegen tavasszal vélhetően kevesebb lehetőséget kapok, felhívtam a Haladásnál dolgozó Szekér Istvánt – vele régóta jóban vagyok – mondta Devecseri Szilárd. – Érdeklődtem, mi a helyzet a klubnál,

megnyugtatott, hogy tavasszal rendben lesznek az anyagiak, és ha sikerül komoly befektetőt találni, a következő bajnokságban komolyabb célokért küzdhet a Hali.

Ez nekem elég volt. Az is szerepet játszott a döntésemben, hogy a családomat nem akartam egy újabb költözésnek kitenni. Így köszönettel nemet mondtam a Szeged ajánlatára. Amikor az interneten megjelent a hír, hogy szabadon igazolható vagyok, megkeresett a Győr is, de mivel akkor már szavamat adtam a Haladásnak, nem változtattam meg a döntésemet. Furcsa, de jó érzés volt ismét Szombathelyen edzeni – örömmel fogadtak a srácok, bár azt láttam, hogy nem túl jó a hangulat a csapatnál. Eddig is figyelemmel követtem a Haladás szereplését, mostantól pedig segíteni akarok a csapatnak. A cél a bennmaradás, egy Haladásnak minimum az NB II-ben, de inkább az NB I-ben a helye. 

A játékos a ZTE csapatkapitányaként a 4-0-ra megnyert kaposvári bajnoki után a szurkolóktól kapott megafonnal a kezében vezényelte a vasi drukkerek legnagyobb riválisának számító kék-fehér tábort, így Devecseri szerződtetését nem minden Haladás-szurkoló fogadta örömmel.

– A ZTE-nél az a szokás, hogy győztes meccs után a csapatkapitány kapja meg a megafont – mondta Devecseri. – Mivel én voltam a kapitány, rám várt a feladat – ilyen egyszerű a történet. Másrészt bennem volt még a győzelem és a gólom okozta öröm, így nem is gondolkodtam, tettem, amit egy kapitánynak tennie kell. Sokan elfelejtik, elsősorban nem szurkoló, játékos vagyok – azért a csapatért küzdök, ahol játszom.