Hétfőn beszámoltunk arról, hogy az NB II 3. fordulójában az Ajka-Békéscsaba mérkőzés után az Ajkai Szó lefotózta, hogy a győzelmi mámort követően milyen állapotban – banánhéj, szemét és berúgott ajtó is látható volt a képeken – hagyták a csabaiak az öltözőjüket.

A lila-fehér klub ezúttal ismét egy közleményben reagált az ajkai lap fotóira.

“Ezúton jelezzük, hogy a 2020. augusztus 9-én (vasárnap) megrendezett FC Ajka – Békéscsaba 1912 Előre mérkőzés után a hazai öltözőben történt károkozást a vendégcsapat elismeri és a keletkezett anyagi kárt megtéríti.

Tekintettel arra, hogy az események teljes mértékben nem rekonstruálhatók, így ennek következményei sem tisztázhatók valóságosan. Mindentől függetlenül a Békéscsaba 1912 Előre elnézést kér a vendéglátó klubtól és az Ajkai Szó Online-tól, amennyiben a tények teljes ismerete nélkül esetleg olyasmit közölt, ami bárkire sértő lett volna. A Békéscsaba 1912 Előre fontosnak tartja, hogy minden klubbal és médiával jó viszonyt ápoljon, ezért a továbbiakban a nyilvánosság kizárása mellett kívánja rendezni az ügyet. Az eseményeket ezzel lezártnak tekintjük” – olvasható a békéscsabaiak klubhonlapján.

A csabaiak közleményét az ajkaiak klubhonlapja is változtatás nélkül közölte, majd hozzátették, hogy “klubunk a bocsánatkérést elfogadja és az ügyet ezzel lezártnak tekinti.”