– Azt gondolom, a jelenlegi keretünk önmagáért beszél és kiemelném, hogy a tavalyihoz hasonló költségvetéssel sikerült elérnünk. Az NB II-ben is kimagaslóan jó a játékosállományunk, de az élvonalban is megállná a helyét. Komplett, erős, kialakult, minden poszton jó erőkből álló csapatunk van – mondta Tőzsér  Dániel a dvsc.hu-nak.

A sportigazgató beszélt a tervekről is.

– Szerettem volna, ha továbbra is megmarad a debreceni gerince a társaságnak, ez szerencsére sikerült. A jövőben még inkább azt tervezem, hogy sok saját nevelésű fiatallal tűzdeljük tele a gárdát. Debrecenben ez a jövő, éppen ezért szeretnék még némi változást az akadémián annak érdekében, hogy minél magasabb szintű játékosok kerüljenek fel az első kerethez.

Olyan közös együttműködést szeretnék a DLA-val, amely új szintre emeli a debreceni labdarúgást. Persze eddig is jöttek tehetségek az utánpótlásból, de úgy vélem, hogy mindent lehet jobban csinálni és közösen nagyobb sikereket elérni. Az a célom, hogy mind akadémiai, mind felnőttcsapat szinten nemzetközi futball legyen Debrecenben, hisz a jövőben ez lesz a kifizetődő.

Tőzsér szólt a laikus drukkerekhez is.

– A célkitűzésnek megfelelően tartjuk az első helyet, szóval eddig abszolút rendben van a társaság. Ugyanakkor ez akármennyire is elvárt és sokan természetesnek veszik, egyáltalán nem egyszerű. Szeretném megkérni a szurkolókat, továbbra is tartsanak ki a csapat mellett, akár a nehezebb pillanatokban is. Én is látom, a meccs bizonyos periódusaiban előfordul, hogy akadozik a gépezet, emiatt persze folyamatosan egyeztetünk a szakmai stábbal.

Ha egy ellenfél beáll védekezni és ahogy telik az idő, egyre nagyobb a feszültség a stadionban, mert mindenki várja a vezető találatunkat. Ez a futball velejáróra, de dolgozunk ezeknek a pillanatoknak a mielőbbi kiküszöbölésén.

– Ugyanakkor minden győzelmünkkor megfigyelhető volt, hogy az első lőtt gólunk után megnyugszunk és jönnek a szebbnél szebb támadások, gördülékenyebben zajlik az egész. A laikus drukkerektől azt kérem, bízzanak a srácokban, mert jó és új elképzeléseket szeretnénk megvalósítani.