A DVSC kispadjára kinevezett Huszti Szabolcs csak C-licences edzői képesítéssel rendelkezik, így hivatalosan nem is tölthetne be vezetőedzői beosztást a korábbi válogatott középpályás, csak a kispadon foglalhatna helyet a bajnoki mérkőzéseken, a technikai zónából nem irányíthatná a csapatot.

Emiatt a debsport.com megkereste a Magyar Labdarúgó Szövetséget, hogy ilyen esetben milyen korlátozások vonatkoznak a Loki új trénerére. A szövetség az alábbi választ küldte:

“A DVSC kérelemmel fordult az MLSZ-hez, hogy a klub első csapatánál Huszti Szabolcs edzőként dolgozhasson. Az MLSZ figyelemmel a Covid járvány miatt kialakult helyzetre, a képzési programok felfüggesztésére, az elnökség e témában hozott határozatára, valamint a hatályos Regisztrációs Kártya Szabályzat alapján, a soron következő képzési program felvételi időpontjáig /UEFA B-A tanfolyam, tervezett időpont 2021 ősz/ engedélyezi Huszti Szabolcs részére az NB-II-es sportszervezetnél az A licences előírással érintett beosztás betöltését.”

E szerint tehát nincs akadálya annak, hogy Huszti hivatalosan is vezetőedzői feladatokat lásson el az NB II-ben éllovas DVSC-nél.

A Lokinál önmaguknak nem mondanak igazat – háttér a Debrecenben történtekről