A DVSC-nél az alapemberek közül Ferenczi eltiltás, Korhut és Bódi sérülés miatt nem játszhatott. Az első komolyabb lehetőségre 22 percet kellett várni, Bárány 23 méteres lövése elkerülte a vendégek kapuját. Pár percre rá Farkas szabadrúgása alig ment el Kosicky kapuja mellett. A 38. percben Szécsi tört be a tizenhatoson belülre, próbálkozása az oldalhálóban kötött ki.

A legnagyobb magyar tizenegyesölő: “Ha Buffont követem, még van 20 évem” – interjú

Fordulás után a 61. percben csereként beállt Dzsudzsák Balázs, nem sokkal később Bévárdinak készítette le a labdát, azonban a lövése elsuhant a bal felső sarok mellett. A hajrára fordulva már úgy tűnt nem változik az eredmény, ám 84. percben Dzsudzsák szögletéből Tischler fejelt védhetetlenül a kaposváriak kapujába. Négy perccel később egyenlíthetett volna a somogyi együttes, azonban Nagy találta el a felső kapufát, a kipattanót Dvorschák lőtte fölé.

A 90. percben minden lényegi kérdés eldőlt: Varga továbbítása után Dzsudzsák 18 méterről kilőtte a bal alsó sarkot, kialakítva ezzel a 2-0-s végeredményt. A Loki újabb három ponttal pedig, ha ideiglenesen is, de átvette a vezetést a tabellán.

A 108-szoros válogatott szélsőnek ez volt az első gólja, amióta tavaly szeptemberben visszatért Debrecenbe.

A somogyiak immár kilenc mérkőzés óta nyeretlenek idegenben a másodosztályban.

NB II, 28. forduló

DVSC-Kaposvár 2-0 (Tischler 84., Dzsudzsák 90.)

DVSC: Kosicky – Bévárdi, Kinyik, Pávkovics, Kusnyír (Poór 71.) – Bényei Á. (Haris, 72.), Varga J. – Pintér (Kalafat 61.), Szécsi, Sós (Tischler, 41.) – Bárány (Dzsudzsák 61.)

Kaposvár: Bánki – Vachtler, Dvorschák, Ur (Nagy T. 23.), Hadaró, Zsirai, Bidzilya (Erdei 55.), Farkas (Bíró, 68.), Gál, Balázs Zs., Andric (Bartos 23.)

Kondás akár a Loki ellen is meccselhet – a volt diósgyőri edző is jelölt az NB II-es klubnál