NB I., 3. forduló

DVSC – ZTE FC 3-2 (Trujic 3., Szécsi 25., Garba 67. ill. Bedi 17., Mitrovic 64.)

A DVSC és a Zalaegerszeg egyaránt egy-egy lejátszott mérkőzést követően mérkőzött meg egymással az NB I 3. fordulójában. A vendégek kezdőjében rögtön a kezdéskor változtatni kellett: Barczi piercingjét nem lehetett kivenni, Kassai játékvezető így nem engedte pályára, helyére – pár perc késéssel – Babati érkezett a pályára.
Álomszerűen kezdte a meccset a Debrecen: a 2. percben Ferenczi adott be balról, Szécsi közeli próbálkozását bravúrral védte Demjén, az ezt követő szögletből viszont gól született. Varga Kevin bal oldali sarokrúgása után Garba fejese a felső lécről kipattant, Trujic viszont közelről a hálóba lőtte a labdát (1-0).

A bekapott gól után feléledt a ZTE, a 16. percben Grumic hozta ziccerbe Bedit, akinek lövését nagy bravúrral ütötte a kapu fölé Nagy Sándor. A szögletnél aztán ismét Bedi volt a főszereplő, Mitrovic beadása után ő emelkedett a legmagasabbra, és a hálóba fejelt (1-1). Ezután ismét kezdeményezőbbé vált a hazaiak játéka, aminek a 25. percben meg is lett az eredménye: Ferenczi adott be a bal oldalról, az érkező Szécsi pedig érkezett és közelről a hálóba vágta a labdát (2-1). A 39. minutumban aztán újabb hazai találat következhetett volna, de egy hazai szöglet után Szécsi közelről a felső lécet találta el.

Fordulás után gólnélküli negyedóra következett, majd a 61. percben Tőzsér 18 méteres szabadrúgása a felső lécen megcsúszva került a kapu fölé. A 64. minutumban aztán már a vendégek örülhettek: Tamás tette középre balról a labdát, az érkező Mitrovic pedig a hálóba lőtt (2-2). Volt válasza azonban a DVSC-nek is: három perc sem telt el, és Varga Kevin játszotta meg Garbát, aki estében még a jobb alsóba lőtt (3-2).

A 73. percben Garba cselezte be magát a vendégek tizenhatosán belülre, majd a kapu hosszú oldalát vette célba, Demjén nagyot védett, két percre rá Szécsi játszotta meg Varga Kevint, aki 20 méterről lőtt, Demjén védett. A 81. percben nagy egyenlítési lehetőséget szalasztott el a ZTE: Csősz rántotta le Bobált, Kassai tizenegyest ítélt, Mitrovic jobb alsóba tartó lövését azonban kiütötte Nagy Sándor. Öt perccel később is nagyon közel járt az egyenlítéshez Dobos Barna csapata, ám Bedi tizenhatoson kívülről megeresztett lövése a bal kapufáról kifelé pattant. A 89. percben Hudák tört be remek ütemben a büntetőterületen belülre, közeli próbálkozását azonban bravúrral védte Nagy, így az utolsó egyenlítési lehetőségét is kihagyta a ZTE, maradt a 3-2.