Tunde Adeniji, a DVSC 24 éves nigériai támadója a kiszemeltje a török Menemenspor csapatának, amely álíltólag kiemelt céljának tekinti a csatár megszerzését. Adenijivel a Loki 1+2 évre szóló szerződést kötött a múlt nyáron, és bár hivatalos bejelentés nem történt még az opció érvényesítését illetően, a légiós azzal, hogy 6 NB I-es góljával az idény eddigi második legeredményesebb debreceni játékosa holtversenyben, aligha áll messze a hosszabbítástól.

Az átigazolási hírről beszámoló kazah Vesti – itt is játszott korábban Adeniji – szerint a törökök a következő idényben már a feljutásért szeretnének küzdeni – jelenleg csak a 12. helyen állnak a másodosztályban -, ehhez pedig a 24 éves afrikai futballista segítségét is igénybe vennék, feltéve, hogy meg tudják szerezni a magyar klubtól. Hozzáteszik, hogy a 4-szeres nigériai válogatott támadó értékét jelenleg mintegy 325 ezer euróra, azaz több mint 110 millió forintra becsülik.

Adeniji hazájában, majd a bolgár Levszki Szófiában, a kazah Atirau-ban és a kuvaiti Al-Nasr csapatában is szerepelt korábban.

Koronavírus: Megvan a döntés a zártkapus meccsekről és az edzésekről az NB I-ben – ekkor folytatódhat a bajnokság