Felkészülési mérkőzésen csapott össze vasárnap délelőtt a két másodosztályú debreceni együttes, a DVSC és a DEAC – ugyanerre a találkozóra az NB II-ben már a második fordulóban sor kerül.

A dvsc.hu beszámolója szerint Kondás Elemér csapata az első perctől kezdve támadólag lépett fel, melynek eredményeképp akár azonnal megszerezhette volna a vezetést a Loki, de Ferenczi veszélyes szöglete mindenki előtt elment a kapu előterében. A 3. percben Szabó Bence ugratta ki kiváló ütemben Kerekest, aki ziccerben Szabadosba lőtt. Leginkább a mezőnyben folyt a játék, de több gólszerzési lehetőség a DVSC előtt adódott, Varga Kevin, Szabó Bence és Bévárdi Zsombor is betalálhatott volna, de hol a DEAC védői, hol kapusa volt résen.

A 31. percben megszerezte a vezetést a DVSC, egy szép összjáték után Bévárdi Zsombor passzolt laposan a középen érkező Kerekeshez, aki estében kilőtte a kapu jobb alsó sarkát. Nem sokkal később megduplázhatta volna előnyét a Loki, amikor Bárány rendkívül harciasan szerzett labdát, majd tálalt Bévárdi elé, de a tizenhatos sarkától leadott lövését bravúrral hárította Szabados.

A szünet után az 59. percben egy gyors kontrát követően Pintér indította Bereczkit, aki nem hibázott és 10 méterről szépen kilőtte a bal alsót. Folyamatosan jöttek a Loki-támadások és gólok, három perc elteltével ismét betaláltak a piros-fehérek, Bódi és Kundrák volt a labda útja, utóbbi ívelt a tizenhatoson belül teljesen üresen álló Bereczkihez, aki megszerezte második találatát.

A vendégek egy büntetőből szépíthettek volna, ám Urbin lövése nem talált kaput a 69. percben. Ettől függetlenül összejött a DEAC-találat is, a 84. percben Székely Dávid közelről volt eredményes. Potyogtak a gólok, három perccel később Bereczki beadását a friss igazolás, Tischler Patrik fejelte a hálóba, megszerezve ezzel első hajdúsági találatát, amivel kialakult a végeredmény.

Felkészülési mérkőzés, Debrecen, Debreceni Labdarúgó Akadémia

DVSC (NB II)-DEAC (NB II) 5–1 (Kerekes 31., Bereczki 59., 65., Bényei 62., Tischler 87., ill. Székely D. 84.)

DVSC, I. félidő: Kosicky – Kusnyír, Kinyik, Szatmári, Ferenczi – Bévárdi, Baráth, Szabó B., Varga K. – Bárány, Kerekes.
II. félidő: Zöldesi – Lakatos B., Pávkovics, Poór, Bényei B. – Kundrák, Bényei Á., Pintér Á., Bódi – Bereczki, Tischler

DEAC: Szabados – Nagy Z. (Karikás a szünetben), Szabó K. (Soltész a szünetben), Belényesi Cs., Orosz M. – Takács P. (Székely D., 64.) – Damásdi (Kiss B., 64.), Sigér Á. (Sándor T. a szünetben), Bíró P. (Spitzmüller a szünetben), Gyönyörű (Urbin, 64.) – Burai (Kertész, 64.).

DVSC: A légiós szerződést bontott, öt hónap után távozik